Geflatteerde nederlaag voor Hulzense Boys

Voor Hulzense Boys stond afgelopen zaterdag de eerste uitwedstrijd van dit nog prille seizoen op het programma. De wedstrijd in Wierden is direct ook de wedstrijd waarvoor de kleinste afstand van dit seizoen afgelegd hoefde te worden. Hoewel de wedstrijd qua afstand een derby genoemd kan worden hebben de ploegen geen rijke historie van onderlinge duels. SVZW speelde vaak op een niveautje hoger en wil ook dit jaar een gooi doen naar promotie.

Hulzense Boys probeerde SVZW vanaf het beginsignaal vast te zetten en met veel inzet de tegenstander te bestrijden. Toch was de eerste gevaarlijke aanval voor de thuisploeg, maar de voorzet was te scherp voor de aanvallers. De eerste echte kans was Hulzense Boys en dat was direct een grote. Een mooie aanval over meerdere schijven kwam via Sander Kamphuis bij zijn broer Menno, die de bal subtiel meegaf aan Danny Schoenmaker. Alleen voor de doelman wipte Danny de bal over de uitkomende doelman, maar de bal kon net voor de lijn weggewerkt worden door een verdediger. Daarna kreeg SVZW een kans, maar deze werd gekeerd door doelman Patrick Loohuis. Iets later leek Menno alleen richting de doelman te gaan, maar stond helaas net buitenspel. Toch kregen de roodhemden daarna de kans om alsnog voor te komen, maar de goede voorzet van Menno Kamphuis werd door Jasper de Jong net iets te hoog ingeschoten. Vervolgens was het weer de beurt aan SVZW, maar ingrijpen van Jorg Roetgerink voorkwam een goede kans. Het spel golfde in deze fase op en neer, waarbij SVZW meer balbezit had, maar Hulzense Boys de meeste kansen. Het was dan ook deze ploeg die opnieuw gevaarlijk werd. Een vrije bal van Casper van der Veen werd goed teruggekopt door Menno Kamphuis, maar het schot van Devin Poorterman ging via een tegenstander net naast. Ook de daaropvolgende corner, met kopbal van Devin, ging net naast. Daarna was Menno Kamphuis gevaarlijk, maar de voorzet van Danny Schoenmaker werd net naast gekopt. Waar de meegereisde supporters begonnen te denken aan de voorsprong vlak voor rust was het aan de andere kant raak. Een goede aanval over de rechterkant bracht de bal bij Maskoul, die de bal binnen tikte, 1-0. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust nam het balbezit voor SVZW wat toe en liet de ploeg zien over veel voetballend vermogen te beschikken. Toch creerde de ploeg niet veel kansen. Maar de kansen die het kreeg, daar ging men effectief mee om. Na een aanval van Hulzense Boys schakelde de ploeg snel om. De spits verlengde de bal op de diepgaande rechtsbuiten, die de bal prima voorgaf op wederom Maskoul en hij wist ook de 2-0 op het scorebord te zetten. Niet veel later kreeg Hulzense Boys een grote mogelijkheid om terug in de wedstrijd te komen. Sander Kamphuis stuurde Kevin Ruiterkamp weg, maar alleen voor de doelman voorkwam laatstgenoemde met een goede reactie de 2-1. Net als in de eerste helft leek Hulzense Boys een doelpunt te maken, maar was het aan de andere kant raak. Een snelle tegenaanval bracht de bal bij invaller Middelkamp. Hij kwam naar binnen en schoot fraai raak in de verre hoek, 3-0. Dit was tevens de eindstand. Helaas dus een nederlaag voor de mannen uit Hulsen. Een nederlaag van 3-0 doet vermoeden alsof het een gemakkelijke overwinning was voor SVZW. Dit was echter geenszins het geval. Hulzense Boys had de zaken goed voor elkaar. Natuurlijk voetbalde de thuisploeg gemakkelijker en liet het zien dat het dit jaar om de prijzen mee gaat doen. Toch kreeg Hulzense Boys, zeker in de eerste helft, voldoende kansen om te kunnen verrassen.

Als de ploeg doorgaat zoals afgelopen zaterdag liggen er zeker mogelijkheden om in de komende weken de eerste punten in de eerste klasse te pakken. Hopelijk is dit volgende week al, als v.v. Heerenveen op bezoek komt. Beide ploegen staan nog op nul punten en zullen zaterdag 8 oktober allebei graag de eerste drie punten bij willen schrijven, om zo aan te sluiten in de middenmoot. De wedstrijd op Sportpark Smidserve begint om 14:30 en staat onder leiding van dhr. Jonker.