Beloften Hulzense Boys winnen laatste wedstrijd ruim, maar is dit voldoende voor plaatsing finaledag?

De beloften van Hulzense Boys hebben een sterke wedstrijd niet beloond zien worden met rechtstreekse plaatsing voor de finaledag. Hoewel Hulzense Boys zelf won met 5-2, zag het concurrent Vroomshoopse Boys met 4-2 winnen, waardoor Vroomshoopse Boys als eerste eindigt in poule D.

De laatste poulewedstrijd in de Beltona Beloften Competitie werd afgewerkt op sportpark Smidserve, waar JVC Dedemsvaart werd ontvangen. Voor Hulzense Boys was het erop of eronder. Samen met PH Almelo en Vroomshoopse Boys strijden zij om poulewinst en directe plaatsing. Voorafgaand aan alle wedstrijden stonden Vroomshoopse Boys, PH Almelo en Hulzense Boys in punten gelijk, had alleen Vroomshoopse Boys een beter doelsaldo +2 ten opzichte van PH Almelo en Hulzense Boys. Alles was dus nog mogelijk maar de boodschap was duidelijk: er moesten veel doelpunten komen!

Dit vertaalde zich direct vanaf het begin van de wedstrijd waar Hulzense Boys het initiatief in handen nam. Ondanks een legio aan kansen stond het na een 40 minuten nog 0-0. Vlak voor rust speelde Tomas te Wierik zich goed vrij op het middenveld en stuurde hij Jordy Wolfkamp weg aan de linkerkant, deze schoot de bal droog langs de keeper van JVC in de verre hoek, 1-0. Een flinke opsteker voor het rustsignaal.

Na de rust leek het wel of de spelers niet meer met hun eigen wedstrijd bezig waren. Het spel werd slordiger en weinig kansen konden genoteerd worden. Wel stond het verdedigend goed waardoor er niets werd weggegeven. Na ongeveer een uur besloten trainers Thomas en Wout-Jan om overal 1 op 1 te gaan spelen. Sebastiaan te Wierik werd als extra spits toegevoegd om voor meer doelpunten te zorgen. Vroomshoopse Boys had ondertussen een 3-1 voorsprong, dus doelpunten waren dan ook noodzakelijk. Dit doelpunt viel echter aan de andere kant. Een cornerbal werd niet goed uitgewerkt en belande bij een van hun spitsen voor de voeten, deze twijfelde niet en schoot de 1-1 hard achter Roy van der Heiden.

Hulzense Boys besloot daarna wel om op dezelfde voet door te gaan en na een goede actie van Jordy Wolfkamp kon Sebastiaan te Wierik de 2-1 maken. Even later een voorzet vanaf de rechterkant en Dior Wilbrink die de 3-1 inkopte. De hoop op directe plaatsing was weer terug. Op de bank werd bekend dat Vroomshoopse Boys  met 4-2 had gewonnen, wat betekende dat Hulzen met 4 doelpunten verschil moest winnen om exact gelijk te komen. De kansen bleven toenemen. Zowel Fabian te Kolsté als Dior Wilbrink hadden de 4-1 op de schoen maar maakten deze niet, in de omschakeling werd JVC nog gevaarlijk met een schot op de paal. 10 minuten voor tijd viel toch de 4-1. Fabian werd vrijgespeeld en alleen voor de keeper rondde hij af, 4-1. 5 minuten later werkte een verdediger van JVC de bal zelf langs zijn eigen keeper en stond het dus 5-1. Dit betekende nog 1 treffer en Hulzen was eindwinnaar van de poule. Helaas viel deze treffer aan de andere kant en deze is het vermelden waard. Vanaf ongeveer 45 meter verschalkte een van middenvelders Roy met de mooiste treffer van de avond. Even later floot scheidsrechter Wolterink voor de laatste keer en was de eindstand 5-2.

Dit betekend uiteindelijk een 2e plaats in poule D, net achter poulewinnaar Vroomshoopse Boys, maar met wel goede hoop op plaatsing voor de finaledag als één van de 5 beste nummers twee. Omdat nog niet alle poules zijn afwerkt, blijft het voor de beloften van Hulzense Boys nog even spannend of zij op zaterdag 22 juni 2019 in Enschede mogen aantreden op de finaledag.

“Uiteindelijk kunnen wij tevreden zijn met onze rentree in Beltona Beloften Competitie, waarbij kans op aanwezigheid tijdens finaledag groot is. De jongere jongens bleven uitstekend op de been en de ervaren spelers hebben aangetoond zich als echte leiders te ontpoppen” aldus beide trainers na afloop.

Op woensdag 3 april spelen de beloften van Hulzense Boys een oefenwedstrijd bij De Zweef. De wedstrijd start om 20.15 uur.

Opstelling Hulzense Boys:

R. van der Heiden; T. Wilbrink, S. te Wierik, T. te Wierik, N. Horstink; J. Hegeman (L. Hallink), E. Velnaar, J. Wolfkamp; J. Wilbrink (J. Hessing), F. te Kolste en D. Wilbrink.

Scoreverloop:

43e minuut 1-0 Jordy Wolfkamp

59e minuut 1-1 JVC Dedemsvaart

66e minuut 2-1 Sebastiaan te Wierik

69e minuut 3-1 Dior Wilbrink

76e minuut 4-1 Fabian te Kolsté

85e minuut 5-1 Eigen doel JVC Dedemsvaart

88e minuut 5-2 JVC Dedemsvaart

Man of the Match:

Jordy Wolfkamp