Hulzense Boys leidt eerste nederlaag in Beltona Beloften Competitie

Vroomshoopse Boys heeft Hulzense Boys de eerste nederlaag toegebracht in de Beltona competitie. Op eigen veld ging de ploeg uit Hulsen met 0-1 onderuit door een benutte strafschop in de tweede helft.

In de laatste Beltona wedstrijd voor de winterstop nam Hulzense Boys het op tegen Vroomshoopse Boys, dat na de nederlaag in de eerste speelronde de overige wedstrijden tegen PH en JVC had gewonnen. De belangen voor de wedstrijd waren duidelijk. Vroomshoopse Boys zocht de aansluiting bij Hulzen dat 9 punten had uit 3 wedstrijden, terwijl Hulzense Boys bij een overwinning zo goed als zeker zou zijn van de eindronde in Enschede.

De wedstrijd begon in evenwicht. Beide teams hadden hetzelfde strijdplan namelijk vroeg storen in de opbouw en met name in het begin van de wedstrijd wist Hulzense Boys zich hier redelijk goed onderuit te spelen. De eerste kans van de wedstrijd was voor Vroomshoopse Boys, een cornerbal kon vrij worden ingekopt, maar via de lat ging de bal over. Even later verstuurde Jorn Hegeman een diepe bal die over de verdediging op de goedlopende Jay Hessing maar zijn lobje was niet hoog genoeg en kon door de keeper gepakt worden. Na deze twee kansen volgde er een eerste helft zonder dat er nog grote kansen te noteren vielen. Wel had Vroomshoopse Boys een licht veldoverwicht maar de verdediging van Hulzense Boys stond goed en zonder veel problemen werd de rust gehaald met een 0-0 stand.

In de tweede helft werd de wedstrijd boeiender, de duels werden feller en ook kwam er bij regelmaat aan beide kanten commentaar op beslissingen van scheidsrechter Poffers, die de wedstrijd uitstekende leidde. Nadat Hulzense Boys een overtreding had begaan rond de middellijn zocht de linksbuiten van Vroomshoopse Boys de confrontatie met Tomas te Wierik op. Na onderling een aantal duwen hebben uitgedeeld bestrafte de scheidsrechter dit door beide spelers met een gele kaart 10 minuten eraf te sturen. Dit leidde indirect de 0-1 in. Een lange bal van Vroomshoop werd verkeerd ingeschat door Sebastiaan te Wierik, waardoor hun middenvelder richting Roy van der Heiden kon, Sebastiaan zag geen andere mogelijkheid meer door aan de noodrem te trekken wat leidde tot een strafschop voor Vroomshoopse Boys. Deze werd goed ingeschoten en leidde dus tot de 0-1. Nog niets aan de hand voor Hulzense Boys want er was nog zeker een half uur te spelen. Met 10-10 werd de wedstrijd opener, aan beide kanten werd de vrije man gevonden wat leidde tot enkele kleine kansen voor beide doelen, hier werd niet uit gescoord. Met Luuk Hallink voor Sten Brand en debutant Tom Voortman voor Jorn Wilbrink ging Hulzense Boys risico’s nemen in de laatste 10 minuten. Dit leidde nog tot een goede kans voor Dior die echter overschoot. Aan de andere redde Roy een aantal keer doordat er veel ruimte lag achter onze laatste linie. De gelijkmaker niet meer en won Vroomshoopse Boys de wedstrijd met 0-1.

Zowel Vroomshoopse Boys als Hulzense Boys hebben nu 9 punten uit 4 wedstrijden en doordat PH won van JVC staan zei nu op 6 punten. In de laatste 2 wedstrijden kan nog alles gebeuren en word het taak voor Hulzense Boys beide wedstrijden te winnen en zoveel mogelijk te scoren om de eerste plaatst in de poule nog te kunnen bemachtigen. De volgende poulewedstrijd is tegen PH in Almelo op dinsdag 26 februari om 20.00 uur.

Opstelling Hulzense Boys:

R. van der Heiden, T. Wilbrink, T. te Wierik, J. Hegeman, N. Horstink, S. te Wierik, J. Hassing, C. van der Veen, J. Wilbrink (T. Voortman), D. Wilbrink, S. Brand (L. Hallink).

Man of the Match:

R. van der Heiden

Scoreverloop:

0-1 Vroomshoopse Boys.