Hulzense Boys pakt 3 hele belangrijke punten

Zaterdag 13 april was een dag die voor Hulzense Boys in het teken stond van aanhaken of afhaken. Er moest aangetreden worden tegen het sterke Be Quick’28. Winst zou betekenen dat de ploeg mee blijft doen in de derde periode en misschien zelfs nog in de eindrangschikking. Verlies zou betekenen dat de ploeg vrijwel zeker uitgespeeld zou zijn. Dat winnen van de Zwollenaren geen makkie zou worden was van tevoren bekend. De wedstrijd in de provinciehoofdstad eindigde eerder dit jaar in een 3-2 overwinning voor de thuisploeg, waarbij de thuisploeg het spel bijna de gehele wedstrijd dicteerde. Waar in Zwolle Be Quick fel van leer trok en direct het initiatief nam, daar was het nu Hulzense Boys wat feller en beter aan de wedstrijd begon. De tegenstander werd teruggedrongen en het doel van doelman Malanda werd gezocht. De eerste kans was dan ook voor de thuisploeg. Een slordigheidje in de verdediging bracht de bal voor de voeten van Machiel van Keulen. Het was echter doelman Malanda die met zijn voeten redding kon brengen. Hulzense Boys speelde geconcentreerd en won de meeste duels. Dit moest ook wel, want de mannen van Be Quick beschikken over veel voetballend vermogen. Dit is ook te zien na ongeveer 25 minuten spelen. Een goede aanval gaat via meerdere schijven naar de rechterkant. De teruggetrokken bal komt uiteindelijk voor de voeten van Milan Rada die de bal vanaf 25 meter vol in de verre kruising pegelt, 0-1. Een fantastisch doelpunt, die op dat moment toch een beetje tegen de verhouding in is. Taak voor de mannen uit Hulsen om de rug te rechten en op zoek te gaan naar de gelijkmaker. De kansen daarvoor zijn er ook. Eerst krijg Danny Schoenmaker de bal na een goede aanval in zijn voeten. Hij speelt zich vrij, maar zijn schot kan gekeerd worden door de doelman. Ook Richard Wolters is dichtbij, maar een schot en kopbal van hem gaan net naast. Op slag van rust lijkt de gelijkmaker dan alsnog te vallen. Een hard schot van Machiel van Keulen gaat via de doelman en een verdediger van Be Quick over de doellijn. Voor arbiter Pouls was dit logischerwijs moeilijk te constateren en dus ging het doelpunt niet door, maar uit de beelden blijkt dat de bal toch duidelijk de lijn gepasseerd was. Daardoor gingen beide ploegen rusten met een 0-1 stand. Direct na rust hadden de Zwollenaren de voorsprong kunnen verdubbelen. Een aanval over de rechterkant leverde een teruggetrokken voorzet op. Hugo Koopman had de bal voor het inschieten, maar met zijn voeten wisten doelman Patrick Loohuis deze bal zeer knap tegen te houden. Daarna was het Hulzense Boys wat weer de overhand had, maar heel gevaarlijk werd het niet. Ondertussen was het beginnen te hagelen/sneeuwen en was het speelveld wit geworden. De wedstrijd werd daarom tijdelijk onderbroken. Nadat de bui was overgetrokken en het veld was schoongemaakt werd de wedstrijd hervat. Hulzense Boys drong aan, kregen kleine mogelijkheden, maar geen hele grote kansen. Tot minuut 74 aanbreekt. Een aanval beland bij Robin de Jong. Met een slim kopballetje weet hij de bal in de voeten van Fabian te Kolsté te krijgen. Fabian legt breed op de inlopende Machiel van Keulen, die de bal in het doel werkt, 1-1! De grensrechter van Be Quick vlagde nog wel, maar getuige de beelden besliste arbiter Pouls perfect door de treffer goed te keuren. Hulzense Boys rook bloed en ging op zoek naar meer. Ook omdat er vandaag gewonnen moest worden besloot trainer Bram Freie risico te nemen en ging hij één-op-één achterin spelen, waarbij Jorg Roetgerink naar voren werd gestuurd. De laatste 10 minuten waren dan ook zeer spannend en beide ploegen gingen nog voor de drie punten. Be Quick werd zeer gevaarlijk via Sander Aarten, maar zijn inzet ging net langs de verkeerde kant van de paal. Iets later komt de bal voor de voeten van Danny Schoenmaker, die de bal hoog inbrengt richting Fabian te Kolsté. Fabian is attent en kopt de bal over de twijfelende doelman Malanda in het doel, 2-1! Dit doelpunt zou de beslissing in de wedstrijd betekenen en na enkele minuten blessuretijd floot de goed leidende scheidsrechter Pouls de wedstrijd ten einde. Een prachtige overwinning voor Hulzense Boys. De ploeg speelde gedreven, fanatiek en verzorgd voetbal. Ook liet het zien over karakter te beschikken door de stand op het einde van de wedstrijd toch om te draaien. Door de overwinning is de ploeg nog niet uitgespeeld in deze sterke competitie. Bovendien heeft het nu al evenveel punten gehaald als in het hele vorige seizoen. Volgende week speelt de ploeg de verre uitwedstrijd in Dinxperlo tegen DZSV. In Hulsen werd het eerder dit seizoen 2-0 voor de roodhemden. De wedstrijd op Sportpark ’t Welink begint om 15.00 uur en staat onder leiding van dhr. Kok.