Hulzense Boys terug in Beltona Beloften Competitie

Na een afwezigheid van enkele jaren doet Hulzense Boys weer mee aan de Belftona Beloften Competitie. Het team bestaat uit spelers tot 21 jaar en staat onder leiding van Thomas van Uunen en Wout-Jan Hogenkamp.

De eerste wedstrijd van dit team is aankomende dinsdag 9 oktober. Hulzense Boys speelt dan de uitwedstrijd bij Vroomshoopse Boys. Verder zijn ook PH Almelo en JVC Dedemsvaart in de poule van de roodhemden ingedeeld.

“Vanuit de club is er bewust gekozen om dit jaar weer mee te doen aan de Beltona Beloften Competitie.  Uit ons eerste elftal zouden we al 13 spelers kunnen selecteren. We kiezen er echter voor om spelers te selecteren die extra uitdaging nodig zijn”, aldus Thomas van Uunen. “Daardoor bestaat het team uit een mix van eerste elftal spelers en spelers uit de jeugdopleiding, waarbij het mes aan twee kanten snijdt. De eerste elftal spelers zullen als leidinggevende spelers aan het werk gaan en de jeugdspelers zullen op een hoger niveau met meer weerstand acteren dan ze bij hun eigen team doen”.

In de eerste edities dat Hulzense Boys mee deed, kwam er veel publiek en speelde het BBC team aanvallend en attractief voetbal. Veel van deze spelers hebben uiteindelijk het eerste elftal gehaald. “Natuurlijk hopen wij dat ook met deze lichting te realiseren. Naast het feit dat we een jong eerste elftal hebben, hebben we ook veel potentie in onze jeugdopleiding. Voor het Hulzenpubliek is mooi om te zien welke jeugdspelers (binnenkort) aan de deur kloppen. En voor onze (jeugd)spelers is het een extra stimulans om voor veel publiek te spelen”, aldus van Uunen.

De wedstrijd aanstaande dinsdag in Vroomshoop begint om 19:30. De eerste thuiswedstrijd is op dinsdag 30 oktober om 20.00 uur tegen PH Almelo.