Hulzense Boys wint weer en zet ongeslagen reeks voort in Beltona Competitie.

Hulzense Boys wint weer en zet ongeslagen reeks voort in Beltona Competitie.

Het beloftenteam van Hulzense Boys heeft ook haar derde wedstrijd gewonnen. Op een koude herfstavond in Dedemsvaart werd JVC met moeite verslagen: 3-4.

Na overwinningen op Vroomshoopse Boys en PH Almelo was het vertrouwen groot bij Hulzense Boys, zeker ook omdat JVC Dedemsvaart haar eerste twee wedstrijden in de poule had verloren. In vergelijking met voorgaande wedstrijden stond er vandaag een jongere ploeg in het veld. Nieuw in de wedstrijdselectie waren Niek Aal en Sten Brand, beide spelers uit de JO17-1. Doelman Maurice van der Veen maakte zijn debuut in de basis.

Het begin van de wedstrijd was voor Hulzense Boys, dat startte in een 1-3-2-3-2 systeem. JVC werd vroeg onder druk gezet en vrij eenvoudig kon Hulzense Boys de bal veroveren en de spitsen Luuk Hallink en Fabian te Kolsté in stelling brengen. Echter was de passing in het begin onvoldoende waardoor grote kansen uitbleven. Toch was het wel raak na 10 minuten, een afgeslagen cornerbal kwam weer terug voor de voeten van Jorn Hegeman, die de bal opnieuw inbracht. Zijn voorzet werd onbedoeld verlengd door een speler van JVC , die bal achter de keeper plaatste 0-1. Na dit doelpunt raakte Hulzense Boys de grip op de wedstrijd kwijt. Linies stonden te ver uit elkaar, duels werden verloren en het kleine overwicht uit de eerste 10 minuten verdween zonder dat JVC hier hele grote kansen uit creëerden. Na een half uur spelen was het echter wel raak voor JVC, een steekbal vanaf het middenveld viel tussen de verdedigers Tomas te Wierik en Niels Horstink in, hun rechtsbuiten was alert en schoot de bal onder Maurice door 1-1. Vijf minuten later werd een cornerbal slecht verdedigd en kon vrij eenvoudig worden ingeschoten: 2-1. Met een achterstand ging Hulzense Boys de rust in.

In de rust werd besloten om terug te keren naar het vertrouwde 1-4-3-3 systeem. Robin de Jong werd uit voorzorg vervangen door debutant Niek Aal.

In de tweede helft probeerde JVC direct vanaf de aftrap op doel te schieten, Maurice stond wat ver voor het doel maar de bal viel net naast. Zichtbaar kwam Hulzense Boys beter in de wedstrijd. Meer duels werden gewonnen en doordat er meer bezetting kwam aan de zijkanten, kon de bal makkelijker in de ploeg worden gehouden. In de 53e minuut resulteerde dit in de 2-2. Luuk Hallink maakte een goede actie aan de zijkant en bediende Jay Hessing, die beheerst in de lange hoek raak schoot 2-2. Een paar minuten later was het Fabian te Kolsté die diep werd weggestuurd, hij schudde zijn tegenstander af, omspeelde de keeper en schoot de 2-3 binnen! Lang kon Hulzense Boys niet van deze voorsprong genieten want een minuut later schoot een middenvelder van JVC vanaf een meter of 25 prachtig binnen, 3-3.

Daarna werd het vechten voor iedere meter. JVC was fysiek de wat sterkere ploeg, terwijl Hulzense Boys de voetballende  oplossing bleef zoeken. Deze voetballende oplossing leidde tot de 3-4, vanaf de rechterkant werd Casper van der Veen voorbij de middenlijn vrijgespeeld, hij dribbelde de bal in en schoot met een prachtig afstandsschot laag in de verre hoek werd het 3-4.

Goed doorjagen van JVC leidde tot een gevaarlijke situatie op onze helft, Tomas te Wierik zag dit gevaar en maakte een noodzakelijke overtreding, goed voor geel en dus moest Hulzense Boys de laatste tien minuten met een man minder verder. In de tussentijd moest de sterk spelende Caspser van der Veen het veld met een polsblessure verlaten, hij werd vervangen door Sten Brand. JVC drukte en was een aantal keren gevaarlijk, maar tot een doelpunt kwam dit niet. Aan de andere kant brak Fabian te Kolsté nog twee keer uit, maar hij stuitte op de uitstekende doelman van JVC. Na drie minuten blessuretijd vond de scheidsrechter het genoeg en kon Hulzense Boys wederom drie punten bijschrijven.

Na drie wedstrijden blijft Hulzense Boys ongeslagen koploper in poule D met negen punten uit drie wedstrijden.

De volgende poulewedstrijd is tegen Vroomshoopse Boys op dinsdag 11 december om 20.00 uur op sportpark Smidserve.

 

Opstelling eerste helft:
Maurice van der Veen; Tigo Wilbrink, Tomas te Wierik, Niels Horstink; Jorn Hegeman, Casper van der Veen ; Jay Hessing, Robin de Jong, Emiel Velnaar; Fabian te Kolsté, Luuk Hallink.

Opstelling tweede helft:
Maurice van der Veen; Niels Horstink, Tomas te Wierik, Jorn Hegeman, Niek Aal; Casper  van der Veen (Sten Brand), Jay Hessing, Emiel Velnaar; Luuk Hallink, Fabian te Kolsté, Tigo Wilbrink

Man of the match:
Emiel Velnaar

Scoreverloop:

0-1 Eigen doelpunt
1-1 JVC Dedemsvaart
2-1 JVC Dedemsvaart
2-2 Jay Hessing
2-3 Fabian te Kolsté
3-3 JVC Dedemsvaart
3-4 Casper van der Veen