Knappe overwinning voor Hulzense Boys

Zaterdag 23 maart trad het eerste elftal van Hulzense Boys aan tegen WVF uit Zwolle. Een ploeg die al het gehele jaar bovenin de tweede klasse H bivakkeert en vorige week nog knap won van koploper Dos Kampen. De heenwedstrijd in Zwolle eindigde in een 1-1 gelijkspel, waarbij de eerste helft voor de thuisploeg was en de tweede helft voor de mannen uit Hulsen.

Waar Hulzense Boys de afgelopen weken regelmatig zwak aan de wedstrijd begon was het nu anders. Vanaf de eerste minuut liet de ploeg zien dat het wilde winnen en opereerde het als team. De tegenstander werd in een vroeg stadium vastgezet. Toch kwam het eerste gevaar van de gasten. Een verre ingooi viel voor de voeten van een aanvaller, maar zijn schot kon gekeerd worden door doelman Loohuis. In de rebound werd de bal wel binnengetikt, maar de WVF’er deed dit duidelijk in buitenspelpositie, waardoor het doelpunt niet doorging. Daarna raakte de ploeg uit Zwolle nog een keer de lat met een verkeerd geraakte voorzet. Hulzense Boys probeerde met name via de zijkanten gevaarlijk worden. Het kreeg daarbij ook wel enkele mogelijkheden. Zo liet Jordy Wolfkamp een schot los, die nog maar net gekeerd kon worden door doelman te Wiele. In de rebound schoot Danny Schoenmaker over. De ruststand was met 0-0 dan ook een logische.

Na een kwartier onderbreking was het Hulzense Boys wat het sterkst uit de kleedlokalen kwam. De ploeg had het meeste balbezit en WVF werd teruggedrongen op eigen helft. In minuut 60 leverde dit uiteindelijk een corner op. De indraaiende bal van Tim van der Zande werd snoeihard ingekopt door verdediger Jorg Roetgerink, 1-0. WVF ging daarna op jacht naar de gelijkmaker en was gevaarlijk met een afstandsschot en een vrije trap van aanvoerder Ruijsch, die via de lat overging. Toch blijft Hulzense Boys het meeste balbezit houden en was het dicht bij een verdubbeling van de voorsprong. Zo schoot Fabian te Kolsté eenmaal net over en werd een inzet van hem ternauwernood gekeerd door de doelman. In de slotfase probeerde WVF het nog wel, maar het hele team van Hulzense Boys vocht en stond als een huis. Na enkele minuten blessuretijd floot de prima leidende scheidsrechter Holtus, hij liet het een mooi voetbalgevecht worden, voor de laatste maal. Dit betekende een mooie 1-0 overwinning voor de roodhemden.

Een fraaie overwinning voor het team van trainer Bram Freie. Door keihard te werken en met behoorlijk veldspel werd er een basis gelegd voor de uiteindelijke overwinning. Als het team dit elke week laat zien is er deze competitie misschien nog wel wat te halen. Door de overwinning staat de ploeg namelijk op een gedeelde 6e plaats, met maar 2 punten achterstand op nummer 4. Bovendien is de ploeg met 6 punten uit 3 duels ook vrij aardig aan de derde periode begonnen. Hopelijk kan de ploeg deze overwinning een goed vervolg geven. Aanstaande zaterdag is FC Zutphen de eerstvolgende tegenstander. De wedstrijd in Zutphen eindigde in een 3-0 overwinning voor de thuisploeg. De wedstrijd op Sportpark Smidserve in Hulsen begint om 14:30 en staat onder leiding van dhr. Tulen.