Overtuigende zege Hulzense Boys in tweede Beltona wedstrijd

Hulzense Boys heeft ook haar tweede wedstrijd in de Beltona Beloften Competitie gewonnen. Op sportpark Smidserve werd PH Almelo overtuigend verslagen met 3-0.

Nadat enkele weken geleden Vroomshoopse Boys was verslagen stond nu de tweede Beltona wedstrijd op het programma. Tegenstander PH Almelo haalde in haar eerste wedstrijd fors uit door JVC Dedemsvaart met 7-1 te verslaan. Bij Hulzense Boys waren Jordy Wolfkamp, Jorn Wilbrink en Emiel Velnaar nieuw in de wedstrijdselectie.

Hulzense Boys begon sterk aan de wedstrijd en maakte binnen 3 minuten het eerste doelpunt.  Een hoekschop van Jordy Wolfkamp werd uitstekend ingekopt door Fabian te Kolste. Een goede start voor de club uit Hulsen dat met name door de snelheid voorin met Dior Wilbrink, Jorn Wilbrink en Fabian te Kolste veel gevaar kon stichten. PH kon daar aanvallend weinig tegenover zetten. De ploeg uit Almelo probeerde wel te voetballen  maar doordat Hulzense Boys onder leiding van Jordy Wolfkamp constant vroeg stoorde, resulteerde dat al snel in balverlies. Na eerder een aantal keren dreigend met z’n rechterbeen naar binnenkomend,  schoot Dior Wilbrink in de 26e minuut van buiten het strafschopgebied hard in de bovenhoek: 2-0. Kort daarna jaagde Wolfkamp goed door op de onzekere keeper van PH en die schoot de bal tegen Wolfkamp aan, waardoor deze in het lege doel terecht kwam: 3-0. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft verliep aan beide kanten moeizaam. Zowel PH Almelo als Hulzense Boys waren genoodzaakt drie wissels toe te passen, wat het spel niet ten goede kwam. Aan beide kanten werd het slordig aan de bal waardoor van veel goede aanvallen geen sprake was. Wel was Tigo Wilbrink in de 2e helft gevaarlijk aan de linkerkant. Na een goede actie van hem kwam de bal voor de goal terecht, deze werd gemist door de Fabian te Kolste maar wel ingeschoten door Luuk Hallink die de onderkant van de lat raakte. Even later slalomde Tigo Wilbrink langs zijn verdediger en schoot hij uit een moeilijke hoek over. Aan de andere kant kwam keeper Roy van der Heiden voor het eerst in actie. Een goed genomen vrije trap van PH werd door van der Heiden uit de hoek getikt. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd kwam op naam van Fabian te Kolste die de bal uit de draai meenam en op de keeper schoot, in de rebound schoot Te Kolste nogmaals in maar leek voor de lijn te worden weggehaald. Vlak daarna floot de uitstekende fluitende scheidsrechter voor de laatste maal en stond er een verdiende 3-0 op het scorebord.

Al met al een uitstekende avond voor Hulzense Boys, dat na 2 wedstrijden zonder puntverlies leidt in groep D. Wat verder genoemd mag worden is de verdediging die uitstekend stond vanavond en bijna niets weggaf tegen de ploeg uit Almelo. De volgende Beltona wedstrijd is op dinsdag 20 november as. tegen JVC Dedemsvaart. De aftrap is om 20.00 uur in Dedemsvaart.

 

Opstelling Hulzense Boys:

  1. van der Heiden; J. Hessing, J. Hegeman, T. te Wierik, N. Horstink; S. te Wierik, C. van der Veen (E. Velnaar), J. Wolfkamp; J. Wilbrink (L. Hallink), F. te Kolste, D. Wilbrink (T. Wilbrink).

 

Man of the match:
Jay Hessing

Scoreverloop
1-0   Fabian te Kolste (Jordy Wolfkamp)
2-0   Dior Wilbrink
3-0   Jordy Wolfkamp