Strijdbaar Hulzense Boys wint openingswedstrijd in Beltona Beloften Competitie

Hulzense Boys heeft haar eerste wedstrijd in de Beltona Beloften Competitie gewonnen. In een spannende en enerverende wedstrijd werd Vroomshoopse Boys met 1-2 verslagen. Na een aantal jaren afwezigheid begon gisteravond het Beltona avontuur voor Hulzense

Boys op sportpark de Bosrand in Vroomshoop. De strijdwijze voor de wedstrijd was duidelijk: vanaf het begin de tegenstander vol onder druk zetten en aanvallend durven te spelen.
Direct vanaf het begin bleek dat de trainer/coach van Vroomshoopse Boys zijn spelers met dezelfde boodschap het veld in had gestuurd. Dit resulteerde in een openingsfase waarbij beide ploegen moeite hadden om de bal in de ploeg te houden. Hulzense Boys werd een aantal malen gevaarlijk waarbij spits Fabian te Kolste voorlangs schoot.
Na ongeveer 20 minuten spelen kreeg Vroomshoopse Boys een hoekschop. Deze werd in eerste instantie door Tomas te Wierik weggewerkt maar opnieuw ingebracht bij de tweede paal. Daar stond hun linksbuiten vrij, die naar binnen kapte en in de korte hoek Roy van der Heiden verschalkte en 1-0 maakte. Een tegenvaller voor Hulzense Boys dat een licht overwicht had in de wedstrijd. Vlak na de 1-0 moest de jonge ploeg van Thomas van Uunen en Wout-Jan Hogenkamp opnieuw een tegenvaller incasseren; linksback Niels Horstink

moest met een verzwikte enkel het veld verlaten. Hij werd vervangen door JO17-1 speler Jay Hessing, die uitstekend inviel.

Ondanks deze tegenslagen bleef Hulzense Boys beter in de wedstrijd en lukte het om de tegenstander op eigen helft te houden. Dit resulteerde in meer kansen, waarbij te Kolste na een mooie aanval vanaf de linkerkant in de diepte werd weggestuurd en met een krachtig schot de bovenkant van de lat raakte. Vlak daarna werd het opnieuw gevaarlijk aan de linkerkant na een goede actie van Dior Wilbrink. Het leverde Hulzense Boys een vrije trap op aan de rand van het strafschopgebied. Deze werd genomen door Jorn Hegeman en ingekopt door Sebastiaan te Wierik; 1-1.

Even later was het opnieuw Dior Wilbrink die goed wegdraaide bij zijn tegenstander en Fabian te Kolste wegstak. In een 1 tegen 1 duel omspeelde hij koel en beheerst de keeper en zorgde voor de verdiende 1-2. Hulzense Boys bleef de bovenliggende partij totdat 3 minuten voor rust aan de zijkant van het veld Hegeman een overtreding maakte waar hij een gele kaart voor kreeg. In het Beltona reglement betekent dit tien minuten naar de kant. Met tien man en een 1-2 tussenstand werd er gerust.
Na de thee was het wedstrijdbeeld compleet anders. Vroomshoopse Boys klapte er direct vanaf het begin vol op en ging op zoek naar de gelijkmaker. Hulzense Boys, met tien man, kwam amper van eigen helft af. Tot hele grote kansen leidde dit niet en wanneer de bal wel richting het doel ging was het Roy van der Heiden die in de weg stond. Ook toen Hegeman in het veld terugkeerde bleef Vroomshoopse Boys het gevaarlijkst. Na 65 minuten spelen verwerkte Hegeman een simpele inspeelbal slecht, waardoor de spits van
Vroomshoopse Boys alleen op doelman Roy van der Heiden af kon gaan. Hegeman zag geen andere mogelijkheid meer dan de spits te vloeren, wat hem een terechte 2e gele kaart opleverde en met rood het veld moest verlaten. Hierna werd het tegenhouden en in de omschakeling
hopen op de snelheid van Dior Wilbrink en Fabian te Kolste. Vroomshoopse Boys drong aan en kreeg een aantal goede kansen maar altijd was het van der Heiden die Hulzense Boys op de been hield. De grootste kans van Vroomshoopse Boys kwam uit een vrije trap,
deze werd hard ingeschoten, maar van der Heiden bokste de bal met een geweldige reflex uit de kruising. Na een hectische slotfase, met zes minuten blessuretijd, floot de scheidsrechter uiteindelijk af en gingen de drie punten mee naar Hulsen.
‘Een uitstekend begin voor ons in de Beltona Competite. Wat uiteindelijk overheerst is de strijd en de wil om te winnen, ondanks dat we een groot deel van de wedstrijd met tien man speelden. De jongere spelers lieten een goede indruk achter. We mogen trots zijn op het talent dat we bij Hulzense Boys hebben’ aldus Thomas van Uunen na afloop.
De volgende Beltona wedstrijd staat gepland op dinsdagavond 30 oktober 2018, aftrap 20.00 uur. Hulzense Boys ontvangt dan PH uit Almelo.
Opstelling
R. van der Heiden; T. Wilbrink, T. te Wierik, J. Hegeman, N. Horstink (J. Hessing); S. te Wierik, C. van der Veen, M. Dankelman (R. Boerdam); L. Hallink (J. van Paassen), F. te Kolste, D. Wilbrink.
Man van de wedstrijd
Roy van der Heiden
Scoreverloop
1-0 Vr. Boys

1-1 Sebastiaan te Wierik (Jorn Hegeman)

1-2 Fabian te Kolste