Hoofdtrainer Bram Freie gaat Hulzense Boys verlaten

Gistermiddag op de nieuwjaarsreceptie was er traditiegetrouw weer trainersnieuws. Er werd bekend gemaakt dat hoofdtrainer Bram Freie de Technische Commissie onlangs heeft laten weten de club aan het einde van het seizoen, na 3 jaar, te gaan verlaten. Hij is in het bezit van het diploma TC1/UEFA A en wil zijn ambities verder najagen.

Clubman Bram Freie, die gisteren 25 jaar lid was onze mooie vereniging, stopte in 2011 met voetballen bij ons 1e elftal. Hij koos voor het trainerschap. Na 4 jaar Excelsior’31 (B1, A1 en 2e elftal), werkte hij 2 jaar als hoofdtrainer bij Blauwwit’66, waarmee hij in zijn laatste jaar promoveerde naar de 2e klasse.
In 2017 keerde hij terug op sportpark Smidserve, om hoofdtrainer te worden van ons vlaggenschip. Vele ervaren spelers stopten in deze periode bij ons 1e elftal en de taak die Bram mee kreeg was om te gaan bouwen aan een team die de ambities van de club (structureel meespelen in het linker rijtje van de 2e klasse) kon gaan waarmaken.
In zijn eerste jaar werden vele jonge spelers ingepast en werd een keurige 7e plaats behaald. In het 2e seizoen onder leiding van Bram werd er een prachtige 5e plaats behaald en werd de 3e periodetitel op doelsaldo (1 doelpunt te kort) gemist.
In het huidige seizoen staat Hulzense Boys op een prachtige 2e plaats op de ranglijst. Er staat een team dat fris, aanvallend en attractief voetbal speelt. Promotie naar de 1e klasse behoort nog altijd tot de mogelijkheden en dus kijken we uit naar de 2e seizoenshelft.
Bram heeft aangegeven er alles aan te gaan doen om er het komende halfjaar, samen met zijn talentvolle selectie en staf, het maximale uit te gaan halen. Als Technische Commissie hebben wij er alle vertrouwen in dat hij zijn periode als hoofdtrainer bij Hulzense Boys op een passende wijze gaat afsluiten.
Inmiddels is de Technische Commissie druk bezig met het aanstellen van een nieuwe trainer. Als daarover nieuws is zullen wij dit laten weten

Namens de Technische Commissie,
Gerard van der Zande.

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor