Hulzense Boys 1 lijkt klaar voor de competitie!

Hulzense Boys 1 heeft zich de afgelopen 6 weken zo goed mogelijk proberen te prepareren voor de seizoensouverture tegen Den Ham. Het elftal speelde vijf oefenwedstrijden en drie bekerwedstrijden. Verloren werd er tegen het tweede elftal van HHC (1-4) en van derdeklasser Oranje Nassau (0-2). Ook werd er nipt verloren van tweedeklasser TAVV (0-1) en onnodig en onverdiend met 2-1 van eersteklasser Dos’37. Van een andere eersteklasser werd wel gewonnen. Vroomshoopse Boys, dat de afgelopen jaren een soort van angstgegner bleek te zijn, werd knap verslagen met 1-0.

In de beker was het team van hoofdtrainer Bram Freie ingedeeld in een mooie maar loodzware poule. Naast tweedeklasser Achilles’12  waren ook eersteklassers Tubantia en SVZW de tegenstanders van de roodhemden uit Hulsen. Van Tubantia werd wat geflatteerd met 0-2 verloren. De week erop werd er in Hengelo met 2-4 gewonnen van Achilles’12.

Afgelopen zaterdag werd een 2-1 voorsprong in de 96e minuut weggegeven en kwam SVZW uit Wierden met de schrik vrij, 2-2. Een uitstekend resultaat tegen een kampioenskandidaat uit de eerste klasse. Doordat Tubantia en Achilles’12 een dag later met 3-3 gelijk speelden is Hulzense Boys 1 (samen met SVZW) door in de districtsbeker. De volgende wedstrijd in deze beker wordt gespeeld op 11 november. De tegenstander is op moment van schrijven nog onbekend. Tevens is de datum waarop de loting plaats zal vinden nog onduidelijk.

Al met al kan geconcludeerd worden dat de resultaten in de voorbereiding wisselend waren, wat logisch is gezien het sterk verjongde team. Het spel en de resultaten in het tweede deel van de voorbereiding lieten duidelijk een stijgende lijn zien en dus lijkt het team klaar voor de competitie. Deze zal a.s. zaterdag beginnen. In de eerste wedstrijd van het seizoen speelt het team tegen een bekende tegenstander. De ploeg zal de degens namelijk kruisen met de buren uit Den Ham, waar oud-Hulzense Boystrainer Jurgen Kok de coach is. In de afgelopen jaren bleek deze derby een garantie voor spektakel met veel toeschouwers en veel doelpunten. Ook nu belooft het weer een spannende strijd te worden, want ook Den Ham heeft een goede voorbereiding gekend en is eenvoudig verder gekomen in hun bekerpoule.

Kom a.s. zaterdag dus allen naar sportpark Smidserve en steun onze jongens! De wedstrijd begint om 14:30 en staat onder leiding van dhr. Stegeman.

 

 

 

 

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor