Hulzense Boys zet zichzelf te kijk en verliest met 2-4

zaterdag 18 januari

Hulzense Boys – Zwolseboys 2-4

Hulzense Boys begon goed aan de wedstrijd en zette de defensie van Zwolsche Boys direct onder druk. Zwolsche Boys had daar niet veel tegen in te brengen en kwam niet verder dan de middellijn.  Reeds na een 6-tal minuten kreeg Menno Kamphuis de bal op 11 meter van het doel vrij voor de keeper. In plaats van de bal rustig in de hoek te schieten, werd zijn harde schot netjes door de keeper gered. De aanvallen van Hulzense Boys bleven komen, vooral via de rechterkant. Maar het probleem zat vandaag in de afwerking. Het leek wel alsof de voorwaartsen dachten dat de bal vanzelf wel het doel in zou gaan, maar daar heb je echter wel overtuiging voor nodig en dat was er vandaag helemaal niet.
Na een kwartier was het wel  raak voor de Zwollenaren via Daan Bouwknecht. Een inspeelbal op het middenveld werd niet goed gecontroleerd, de meeste spelers van Hulzen stonden al voor de bal. De onderschepping kwam en via een directe pass kwam Daan Bouwknecht vrij voor Lars Oude Luttikhuis en schoot beheerst binnen. Zo zie je maar, Lars Oude Luttikhuis had nog geen bal op het doel gehad terwijl er aan de andere kant al drie 100% kansen waren geweest maar toch stond de 0-1 op het scorebord. Hulzense Boys ging door met aanvallen en de Zwollenaren beperkten zich tot verdedigen.  Een schot op de lat, reddingen van de doelman, de bal wilde er  niet in en de 0-1 stond in de rust op het scorebord
De tweede helft moest het dan echt gaan gebeuren. Er gebeurde echter weinig, want het  plichtmatige voetbal van Hulzense Boys zette door. En ja hoor, weer een uitval, slecht verdedigen en de 0-2 stond op het scorebord.  Toch kwam Hulsen terug, de 1-2 werd netjes door Marco Aaltink ingekopt  en een come-back leek in de maak. Lang duurde dit niet want er werd alweer een fout gemaakt in de verdediging, 1-3. Het absolute hoogtepunt van de wedstrijd kwam nu. Niels Goedegebuur besloot van zo’n 35 meter maar eens op goal te schieten, met succes! Een prachtige goal zorgde voor een stand van 1-4. Alle geloof van de Hulzense Boys was zo wel weggevaagd.  Toch werd het nog 2-4 door een van richting veranderd schot maar dit was te laat om nog enig aanspraak op een overwinning te maken.. Enige opwinding was er nog enkele minuten voor tijd, toen een verdediger van Zwolsche Boys, terwijl er geen bal in de buurt was, meende  een speler van Hulzense Boys grof onderuit te moeten schoppen.  Maar goed dat er goede scheenbeschermers gedragen werden want deze was middendoor door deze zeer grove en schandelijke overtreding. Jammer dat de scheidsrechter met het gezicht richting de bal stond en deze schop niet heeft kunnen waarnemen, want deze feiten horen niet op de voetbalvelden thuis.

Al met al een terechte overwinning voor Zwolsche Boys, die verdedigend goed stonden en de 4 kleine kansjes die ze kregen ook zeer doeltreffend afmaakten
Zo leek een zekere mate van onderschatting zichtbaar bij de mannen van Hulzense Boys. Het leek allemaal te makkelijk.  Zwolsche Boys doet in ieder geval prima zaken en behaalt een goede overwinning. Volgende week staat Den Ham op het programma, een echte derby voor Hulzense Boys. De spelers zullen dan gemotiveerder moeten zijn dan vandaag, wil men daar een goed resultaat neerzetten.

Bron : HOI Centraal

 

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor