Hulzense Boys 1 wint ruim in Dalfsen

Zaterdag 16 maart stond voor Hulzense Boys de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen ASC’62 uit Dalfsen op het programma. De wedstrijd eerder dit jaar in Hulsen eindigde in een 3-1 overwinning voor de thuisploeg. In die wedstrijd kwam ASC’62 vroeg op voorsprong, maar wisten de Hulsenaren de stand nog om te buigen en de punten te pakken.

Op het drassige veld in Dalfsen was het ook nu ASC’62 dat beter aan de wedstrijd begon. Na een halve minuut spelen had het al op voorsprong kunnen staan toen slecht verdedigen ertoe leidde dat een aanvaller van de thuisploeg alleen voor doelman Loohuis kwam te staan. Gelukkig had Patrick een antwoord op de inzet van de aanvaller. Even later was het diezelfde Loohuis die opnieuw een tegentreffer voorkwam door wederom als winnaar uit een één-tegen-één-situatie te komen. Hij voorkwam daarmee dus opnieuw een vroege tegentreffer. Hulzense Boys leek daardoor wakker geschud te zijn. De ploeg kwam wat beter in de wedstrijd en kreeg meer spelaandeel. Na dertien minuten spelen kreeg de ploeg een corner, welke genomen werd door Danny Schoenmaker. ASC’62, met 11 man in het eigen strafschopgebied, wist desondanks niet te voorkomen dat Devin Poorterman de bal in kon knikken en zo de 0-1 op het scorebord wist te zetten. Niet veel later leek Robin de Jong op weg naar de 0-2, maar alleen richting de doelman werd hij afgefloten. De scheidsrechter bestrafte een overtreding van een speler uit Dalfsen, daar waar heel Hulzense Boys liever de voordeelregel toegepast had zien worden. Daarna was het weer de beurt aan de thuisploeg. Een voorzet werd van dichtbij ingekopt, maar met een fantastische redding met de voet wist doelman Loohuis opnieuw zijn doel schoon te houden. Niet lang daarna viel de 0-2. Een vrije bal vanaf de zijkant, genomen door Danny Schoenmaker, werd door alles en iedereen gemist. Ook de doelman kon er niet meer bij, waardoor het scorebord ineens 0-2 voor de roodhemden aangaf. Dit was tevens de ruststand.

De rust bleek de mannen uit Hulsen goed gedaan te hebben. De ploeg begon een stuk beter aan de tweede helft dan dat het aan de eerste begon. De aanval werd gezocht en ASC’62 werd onder druk gezet. Dit resulteerde dan ook al snel in de 0-3 en daarmee de beslissing in de wedstrijd. Met een prachtige actie stuurde Jasper de Jong zijn directe tegenstander het bos in. Zijn inzet werd in eerste instantie nog gekeerd door de doelman van de thuisploeg, maar in de rebound wist Richard Wolters de bal alsnog binnen te schieten. Het verzet van de Dalfsenaren was daarmee gebroken en de roodhemden gingen op zoek naar een grotere voorsprong. Na een prima aanval kwam de bal in de voeten van Jordy Wolfkamp. Hij zette de bal voor op Richard Wolters, die in de rug geduwd werd. De scheidsrechter kon niets anders dan de bal op de stip leggen, waarna Richard Wolters beheerst het ronde speeltuig in het doel deponeerde, 0-4. Ook daarna bleef de ploeg van trainer Bram Freie het spel dicteren. Zo schoot Jordy Wolfkamp na een prima aanval en voorzet van Fabian te Kolsté over. Wat later wederom een goede aanval van Hulzense Boys. Deze kwam uiteindelijk bij Jasper de Jong. Hij had een scherpe voorzet op Machiel van Keulen in huis. Met een fraaie snoekduik wist Machiel de bal terug te leggen op de inlopende Richard Wolters, die de 0-5 tegen de touwen knalde. Daarna was ook ASC’62 dicht bij een treffer. Zo kwam een aanvaller een teenlengte te kort om een voorzet binnen te werken en stond de lat een treffer van spits Van Gelder in de weg. Na precies 90 minuten floot scheidsrechter Weever voor de laatste maal deze middag.

Al met al een ruime overwinning voor Hulzense Boys. De uitslag doet echter vermoeden dat de ploeg een gemakkelijke middag had, maar dat was zeker de eerste helft niet zo, toen doelman Loohuis zijn ploeg op de been hield. Door deze overwinning staat Hulzense Boys op de 7e plaats in een competitie waar de verschillen klein zijn. De achterstand op plek 4 bedraagt 4 punten en dus is er nog van alles mogelijk. De ploeg zal in de komende wedstrijden dan wel anders aan wedstrijden moeten beginnen. Het is niet de eerste keer dat de ploeg vroeg op achterstand had kunnen of is gekomen. De tweede helft was gelukkig wel goed, met inzet en goed spel. Die lijn zal dan ook doorgetrokken moeten worden. Te beginnen aanstaande zaterdag in de thuiswedstrijd tegen titelkandidaat WVF. De wedstrijd op Sportpark Smidserve begint om 14:30 en staat onder leiding van dhr. Holtus.

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor