Hulzense Boys begint goed aan nieuwe seizoen

Na een lange periode zonder competitiewedstrijden stond afgelopen zaterdag dan eindelijk de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. Voor Hulzense Boys stond er een uitwedstrijd tegen het Zwolse Be Quick’28 op het programma. De wedstrijdbespreking vond dit keer ook plaats in Zwolle, bij sponsor H&K in Zwolle. Bij deze technische groothandel heette dhr. Schulenburg het team welkom en werden de laatste puntjes op de spreekwoordelijke i gezet.

Vanaf de eerste minuten van de wedstrijd was het Hulzense Boys wat het meeste balbezit had. Geduldig werd de bal rond gespeeld en probeerde men de voorwaartsen te bereiken. Toch leidde dit nog niet tot echte kansen. Toch was het Hulzense Boys dat dicht bij een voorsprong was. Een diepe bal leverde gevaar op, waardoor doelman Elmali van de thuisploeg buiten zijn strafschopgebied weg moest werken. De bal kwam echter voor de voeten van Tim van der Zande. Vanaf een meter of 40 schoot hij de bal over de doelman richting het doel. De bal stuiterde vlak voor de doellijn op het nieuwe kunstgras en kwam daardoor op de lat. Ook Be Quick liet zien dat het een voetballende ploeg is en over technisch begaafde speler beschikt. Dit voetballende vermogen werd van achteruit getoond, maar zodra de bal over de middenlijn kwam was deze al snel voor de ploeg uit Hulsen. Het tweede gevaarlijke moment van de wedstrijd was ook voor Hulzense Boys. Een goede vrije trap van Danny Schoenmaker, na een overtreding op Fabian te Kolste, werd knap gekeerd door doelman Elmali.  Daarna was het Be Quick die doelman Loohuis voor het eerst testte met een schot van afstand. Niet veel later viel alsnog het eerste doelpunt. Een snelle aanval kwam via Jordy Wolfkamp bij Sander Kamphuis. Sander werd op de rand van het strafschopgebied neergelegd en een vrije trap volgde. Schuin voor het doel werd deze vervolgens met veel snelheid en precisie binnengeschoten door Jordy Wolfkamp, 0-1. Lang kon men echter niet van deze voorsprong genieten. Aan de rand van het strafschopgebied kreeg de thuisploeg een vrije trap. Een variant kwam voor de voeten van verdediger Pot, die via een been en de onderkant van de lat het ronde speeltuig binnenwerkte, 1-1. Hulzense Boys was even uit zijn doen en in die fase drong de thuisploeg aan. Het kreeg een vrije trap op een mooie plek, maar doelman Loohuis kon eenvoudig de bal keren. Daardoor gingen de ploegen aan de thee met een gelijke stand.

Hulzense Boys kwam na de onderbreking goed uit de kleedkamer. De ploeg nam het initiatief en de aanval werd gezocht. Na een goede actie van Fabian te Kolste werd hij door twee verdedigers in de mangel genomen. Scheidsrechter Smit gaf een strafschop, die door Jordy Wolfkamp onberispelijk werd ingeschoten. Ook na deze treffer was het een leuke wedstrijd met twee ploegen die wilden voetballen. De aanvallen van Be Quick stokten echter vaak op twintig, vijfentwintig meter van het doel van Hulzense Boys. Deze ploeg was aanvallend een stuk machtiger en kwam ook op 1-3. De ingevallen Richard Wolters had een prachtige actie in huis en gaf de bal mee op Thomas Nijkamp. Thomas bleef, alleen voor de doelman, koel en bracht de 1-3 op het scorebord. Toen vlak voor tijd Jordy Wolfkamp goed doorzette en Sander Kamphuis in staat stelde om de 1-4 te scoren was de wedstrijd definitief gespeeld. Toen de goed leidende scheidsrechter Smit even later voor de laatste maal deze middag op zijn fluit blies was de eerste overwinning van het nieuwe seizoen een feit.

Een mooi begin dus voor de nieuwe trainer Tim Engbers. Dit jaar bijgestaan door Machiel van Keulen, Marco Aaltink en Arjan Schipper. Door de overwinning is Hulzense Boys koploper, al zegt dit natuurlijk weinig na één speelronde. Volgende week komt WVF in Hulsen op bezoek. Deze ploeg stond vorig jaar, toen de competitie werd afgebroken, ruim bovenaan. Hulzense Boys stond op dat moment tweede. Op voorhand dus een mooi affiche aanstaande zaterdag. De wedstrijd op Sportpark Smidserve begint om 14:30 en staat onder leiding van dhr. Van Koolwijk

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor