Hulzense Boys bekert door na spannende wedstrijd

Het eerste team van Hulzense Boys speelde dinsdag voor de beker tegen eersteklasser KHC. In Kampen trof het een tegenstander die het dit seizoen goed doet en in de subtop van de eerste klasse terug te vinden is. Op voorhand dus een lastige wedstrijd, zeker gezien het feit dat Hulzense Boys in de historie nog nooit een punt wist te pakken op het veld van KHC.
Hulzense Boys, dat zich al vroeg had moeten verzamelen op het sportpark in Hulsen, begon goed aan de wedstrijd. Het liet gelijk zien dat het tot doel had om de volgende bekerronde te bereiken. KHC werd afgejaagd en zo werd geprobeerd de Kamper ploeg niet aan het voetballen te laten. Want KHC beschikt, zeker op het middenveld en in de voorhoede, over de nodige voetballende kwaliteiten. De eerste kans van de wedstrijd was voor Hulzense Boys. Een corner leverde gevaar op, maar de inzet van Jorg Roetgerink verdween net over het doel. Wat later leverde ook een corner van KHC gevaar op, maar de inzet werd door Marcel van Gaal op de doellijn weggeschoten. In de eerste helft kregen beide ploegen nog enkele kansen. Zo ging Tim van der Zande namens Hulzense Boys schuin richting de keeper, maar zijn schot schampte de buitenkant van de paal en ging naast. Bij een verkeerde terugspeelbal werd KHC nog gevaarlijk, maar deze inzet werd ruim naast geschoten.
In de tweede helft kreeg KHC wat meer grip op het spel en had het meeste balbezit. Hulzense Boys werd wat teruggedrongen, maar het team stond als een huis. KHC werd nauwelijks gevaarlijk en Hulzense Boys kreeg in de omschakeling enkele mogelijkheden. Zo kwam de bal na een goede aanval voor de voeten van Danny Schoenmaker, maar zijn pegel werd door de keeper ternauwernood tot corner verwerkt. Ook gingen enkele schoten van de hardwerkende Marco ten Bolscher net naast. Het grootste gevaar van de ploeg uit Kampen kwam uit een vrije trap van Kevin Olaria, maar zijn vrije trap belandde in het zijnet. Toen iedereen er al vanuit ging dat het duel middels strafschoppen beslist zou worden kreeg Hulzense Boys nog een kans. Een voorzet van Jasper de Jong was gevaarlijk en werd door Marco ten Bolscher zelfs goed ingeschoten. Het doelpunt werd vervolgens terecht afgekeurd wegens buitenspel, waardoor het duel inderdaad met een strafschoppenserie beslist zou moeten worden. In de strafschoppenserie werden de eerste twee strafschoppen van Hulzense Boys gemist en door KHC geraakt. Vervolgens gebeurde er een klein wonder. Hulzense Boys schoot de volgende drie penalty’s raak en doelman Patrick Loohuis wist met enkele katachtige reddingen twee strafschoppen van KHC te keren. De zesde strafschop van Hulzense Boys werd vervolgens fraai benut door Jeff Bovelander en toen Patrick Loohuis ook de zesde strafschop van KHC wist te keren was het bereiken van de volgende ronde voor Hulzense Boys een feit.
Al met al een fraaie overwinning voor de ploeg uit Hulsen. De ploeg stak veel energie in de wedstrijd en er stond een team dat voor elke meter en voor elkaar streed. Het team van coach Bram Freie is bezig aan een goede serie. Laten we hopen dat deze serie doorgetrokken wordt, te beginnen met de competitiewedstrijd van aanstaande zaterdag. Dan komt ASC’62 uit Dalfsen op bezoek. De wedstrijd op sportpark Smidserve begint om 14:30.

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor