Hulzense Boys beleeft makkelijke middag tegen Olympia

zaterdag 16 november

Hulzense Boys Olympia’28 8-2

Met dank aan HOIcentraal.

Aan de ranglijst te zien, beloofde het vooraf al een doelpuntrijke wedstrijd te worden. Maar dat de toeschouwers op de Smidserve maar liefst tien doelpunten voorbij zouden zien komen, dat had vooraf niemand bedacht. Wilmar Nieuwenhuis en Menno Kamphuis maakten zaterdagmiddag een hattrick namens Hulzense Boys, en ook Gregor van de Zande en Marco Aaltink pakten hun doelpunt mee. Het resulteerde in een 8-2 overwinning voor Hulzense Boys, dat tegen Olympia ’28 voetbalde.
‘’Hulzense Boys heeft de hele wedstrijd door getracht om een zo’n hoog mogelijke score neer te zetten,’’ vertelde Tinus Mulder van Hulzense Boys na afloop van de wedstrijd.
‘’En dat is een heel positief punt, om dat op te brengen. Dat je bij een stand van 4-1, 5-1 toch blijft proberen de stand een nog beter aanzien te geven.’’
Een verdienste van de trainer, vertelde Mulder. ‘’Hij geeft de jongens altijd mee dat ze moeten denken dat het 0-0 is. Dat heb ik vanmiddag ook gezien. Achterin niks weggeven en voorin scoren.’’

Al na 5 minuten stond de 1-0 voorsprong op het scorebord. Een corner van Gregor v.d. Zande werd door Marco Aaltink ingekopt. De doelman wilde de bal redden, maar doordat Wilmar Nieuwenhuis met zijn hoofd de bal van richting veranderde verdween de bal in de bovenhoek. Enkele minuten later van hetzelfde laken en pak. Korte corner van Gregor v.d. Zande en Wilmar Nieuwenhuis. Voorzet Wilmar en Marco Aaltink knikte de bal netjes binnen. Iedereen ging er eens goed voor zitten. Maar de tegentreffer viel al snel aan de andere kant. Slecht verdedigen werd goed afgestraft door Olympia 2-1.
Hulzense Boys bleef echter de aanval zoeken. Meerdere kansen werden gecreëerd m\aar verder dan een doelpunt van Wilmar Nieuwenhuis kwam men niet en de rust ging in met een 3-1 voorsprong.
De 2e helft werd een copy van de 1e helft. Hulzense Boys bleef de aanval zoeken en kansen creëren en Olympia gaf de ruimte weg. Na de 4-1 door Wilmar Nieuwenhuis en de 5-1 door Gregor v.d. Zande werd bij Hulzense Boys de eerste wissel toegepast. Menno Kamphuis kwam in het veld voor Marco Aaltink. Dat Hulzense Boys een goede spits achter de hand heeft liet Menno direct zien. Het eerste balcontact was meteen raak 6-1 gevolgd door de 7-1 en 8-1 door Menno Kamphuis. Tussendoor had Olympia via een uitval en een niet goed uitgevoerde buitenspelval van Hulzen nog tegen gescoord zodat uiteindelijk de eindstand 8-2 op het scorebord verscheen.
Een goede wedstrijd, blijven spelen alsof het 0-0 is en werken aan het doelgemiddelde. Met als resultaat een nette 3e plaats inde stand van de 2e klasse H en op naar de bekerwedstrijd volgende week tegen DOS’37 op sportpark Smidserve in Hulsen.