Hulzense Boys blameert zich in Doetinchem

Zaterdag 6 december. Er staat opnieuw een verre uitwedstrijd op het programma. Dit keer moeten de mannen uit Hulsen het opnemen tegen DZC.

Hulsen begint prima aan de wedstrijd. In de tweede minuut geeft Kevin Bokdam een goede voorzet, de inglijdende Tim van der Zande raakt de paal. In de achtste minuut is het raak. Op de zestien kan Jorg Roetgerink een afgeslagen corner aannemen en met links in de verre hoek schuiven. In het eerste kwartier combineert Hulsen goed en heeft het team een duidelijk veldoverwicht. Echter weten ze dit overwicht niet in doelpunten om te zetten. In de vijftiende minuut is er een goede steekbal van Gregor van der Zande. Kevin Bokdam gaat alleen op de keeper af maar ziet zijn stift en daaropvolgende rebound niet in het doel verdwijnen. Als je ze zelf niet maakt dan doet de tegenstander dat meestal. Dat gebeurde dan ook in de achttiende minuut. Uit een ingooi pikt een middenvelder de bal op, hij speelt de bal in op de spits die een verdediger uitkapt en de bal vervolgens op de vrijstaande linksbuiten speelt. De linksbuiten blijft kalm en schuift de bal langs Roy. In de 24e minuut maakt DZC wel optimaal gebruik van een mindere periode aan de kant van Hulzense Boys. Een middenvelder streept op randjes zestien een teruggelegde bal fantastisch in de kruising. DZC krijgt als de eerste helft vordert de beste kansen, maar beide teams weten het net niet meer te vinden. Ruststand is 2-1.

In de rust wordt er aan de kant van Hulzense Boys het een en ander omgezet. Na afloop kan geconcludeerd worden dat dit op zijn zachts gezegd niet goed uitpakte. Een paar minuten na rust krijgt DZC een corner. Een verdediger van DZC kopt de bal richting de goal maar de bal wordt geblokt. De bal belandt in de vijf meter voor de voeten van een aanvaller van DZC en hij schiet de bal in het dak van de goal. Dit is zo’n beetje het begin van het eind aan de kant van Hulsen. De kopjes gaan hangen en niets lukt meer. De linies liggen ver van elkaar en er zit totaal geen lijn meer in het spel. Ook werkt de scheidsrechter niet echt mee door grensrechter Wim Nieuwenhuis twee keer te laten staan. In de 74e minuut scoort DZC de 4-1 en daarna is het helemaal niks meer. In de laatste fase vallen dan ook de 5-1, 6-1 en met de 7-1 is het drama compleet.

Vorig week was het nog feest door de derby te winnen. Hulsen staat na vandaag gelijk weer met beide benen op de grond. De uitslag is een behoorlijke tik. Veel tijd om dit te verwerken is er niet. Volgende week moeten alle neuzen weer dezelfde kant op in de thuiswedstrijd tegen IJVV. Dat er uit een ander vaatje getapt moet worden dan vandaag is een understatement.