Hulzense Boys blijft winnen, nu van AVW’66

Voor Hulzense Boys stond afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen AVW’66 uit Westervoort op het programma. Een ploeg die weliswaar nog maar 4 punten behaald had, maar in meerdere wedstrijden eigenlijk meer had verdiend. Voor de ploeg uit Hulsen betekende dit de tweede verre uitwedstrijd. De andere verre uitwedstrijden volgen ook in het eerste gedeelte van de competitie en zullen, net als afgelopen zaterdag naar AVW’66, ook met de bus van sponsor Actief Overijssel afgelegd worden.

Eenmaal in Westervoort aangekomen konden de spelers van het eerste nog even kijken bij hun vrienden van het tweede. Deze gaven het goede voorbeeld door AVW’66 2 met maar liefst 1-5 te verslaan. Om 15.00 uur startte de wedstrijd met een aftrap voor de thuisploeg. In de eerste fase van de wedstrijd liet de thuisploeg inderdaad zien goed te kunnen voetballen en een prima ploeg te hebben. Het had in die fase een overwicht, mede doordat Hulzense Boys niet haar gebruikelijke niveau haalde. AVW’66 had wel wat dreiging, maar echt gevaarlijk werden ze ook niet. Het dichtst bij een doelpunt was Hulzense Boys zelf nog. Een bal werd vanaf de achterlijn goed voorgezet door Jorg Roetgerink. Wilmar Nieuwenhuis beoordeelde de bal goed en kopte krachtig in, maar een werkelijk fantastische reflex van de keeper voorkwam op slag van rust de 0-1. Hierdoor gingen beide ploegen rusten met de brilstand.

Na de rust was het wederom een wedstrijd die zich voornamelijk op het middenveld afspeelde. Eenmaal kwam de linksbuiten van AVW’66 goed naar binnen, maar hij schoot vervolgens in het zijnet. Wat later kwam de bal via een scrimmage in het strafschopgebied van Hulzense Boys te liggen. In een poging de bal voor de instormende aanvallers van AVW’66 weg te schieten schoot keeper Lars oude Luttikhuis de bal tegen Richard Roelofs en zo belandde de bal erg ongelukkig in de eigen goal. Zo stond het 1-0 voor de thuisploeg en moest Hulzense Boys op zoek naar de gelijkmaker. In deze fase drong de thuisploeg aan en had de ploeg uit Hulsen het even moeilijk. Toch rechtte het de rug en kwam het beter in de wedstrijd. Met invallers Bovelander, Bouwhuis en Bokdam (al in de rust) ging Hulzense Boys op jacht naar minimaal een punt. Het nam daarbij risico en de toeschouwers op Sportpark Hamerden zagen dat de uitploeg steeds beter en gevaarlijker werd. Een aanval van de zijkant werd door Gregor van der Zande goed teruggelegd op zijn inlopende broer Tim. Zijn schot ging echter net over. Ook een voorzet van Kevin Bokdam en een kopbal van Mark Bouwhuis leverden gevaar op. Tien minuten voor tijd kreeg Hulzense Boys een corner. Deze belandde via een scrimmage voor de voeten van Jeff Bovelander, die zich niet bedacht en de bal met zijn linker snoeihard in het dak van de goal schoot, 1-1. Waar veel ploegen dan op twee gedachten gaan hinken en wat gas terugnemen was bij Hulzense Boys gelijk duidelijk wat het vervolgplan was: Op naar de 1-2 en de 3 punten. Deze zouden er ook komen. Een corner van Martijn Rohaan kwam strak voor de goal en daar stond de topscorer van de tweede klasse, Gregor van der Zande, om de 1-2 keihard in te koppen. Ongeloof bij de spelers van de thuisploeg en grote vreugde bij de ploeg van trainer Jurgen Kok. Na 5 minuten blessuretijd floot scheidsrechter Spoler, die overigens een prima wedstrijd floot, voor de laatste maal deze middag.

De 3 punten gingen mee naar Hulsen, waarbij de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat AVW’66 ook wel een punt verdiend had. Maar zo werkt het gelukkig niet en dus blijft Hulzense Boys op een 2e plaats staan. Het staat 1 punt achter op koploper DZC’68 uit Doetinchem. Met nog 2 wedstrijden te gaan in de eerste periode, doet de ploeg nog volop mee voor de periodetitel. Volgende week wacht de wedstrijd tegen een andere ploeg die nog meedoet, namelijk nummer 3 De Esch uit Oldenzaal. De wedstrijd op Sportpark Smidserve begint om 14:30 en staat onder leiding van dhr. Besselsen.

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor