Hulzense Boys en ASC’62 delen de punten

zaterdag 14 december

Hulzense Boys – ASC’62 2-2

Met dank aan HOI CENTRAAL

Hulzense Boys en ASC’62 hebben het onderlinge treffen zaterdagmiddag afgesloten met een 2-2 gelijkspel. Beide teams delen hiermee de punten in het laatste treffen voor de winterstop.

Op sportpark Smidserve stond zaterdagmiddag de wedstrijd tussen Hulzense Boys en ASC’62 op het programma. Het beloofde vooraf een boeiend duel te worden gezien het minieme verschil op de ranglijst van slechts 2 punten tussen beide ploegen.

Het duel leverde een spannende eerste helft met twee gelijkwaardige ploegen, waarin alle doelpunten voortkwamen uit strafschoppen. Hulzense Boys miste beide centrumverdedigers wat leidde tot kleine kansjes voor ASC’62. Hulzense Boys was voetballend de beter ploeg, maar creëerde het eerste half uur geen grote mogelijkheden.
In de 26 minuut dan een doelpunt voor ASC. Bij een aanval van Hulzense Boys liep de hele laatste linie, behalve Henri Enserink naar voren. De lange trap van achteruit leek een makkelijke prooi voor Henri en hij speelde terug op keeper Lars Oude Luttikhuis. De terugspeelbal was echter te zacht, de spits zat er tussen en omspeelde Lars, die hierop de spits onderuit haalde. Strafschop besliste scheidsrechter Makkinga en iedereen dacht een rode kaart voor de keeper, maar het bleef bij geel. De strafschop werd onberispelijk ingeschoten door Chiel Pasman 0-1. Ongeveer 10 minuten later lag de bal weer op de stip bij Hulzense Boys. Nu was het Marcel van Gaal die een tegenstander binnen de 16 onderuit haalde. Ook nu geel en een strafschop. 0-2 wederom door Chiel Pasman. Hulzense Boys bleef niet bij de pakken neer zitten en probeerde nog voor rust de bakens te verzetten. Het gelukte ook om terug te komen tot 1-2. Een voorzet van Kevin Bokdam werd door een verdediger met de hand gestopt. Het was hierop Peter Stiekema die dit buitenkansje benutte en de ruststand op 1-2 bracht.

HULSEN - Voetbal vv Hulzenseboys - ACS'62. FOTO BERT KAMP BK20131214

Waar ASC’62 zich in de eerste helft gelijkwaardig was aan Hulzense Boys, daar kwam Hulzense Boys de tweede helft veel beter uit de kleedkamer. Reeds na 5 minuten een voorzet van links die door Wilmar Nieuwenhuis ingetikt werd. Op wonderbaarlijke wijze kwam de bal nog in de handen van de keeper, die in de 2e helft een hoofdrol vertolkte. De aanvallen van Hulzense Boys bleven komen, maar de bal wilde er niet in. Een schot van 7 meter werd door de keeper over getikt, een kopbal van Marco Aaltink ging via de vingertoppen van de keeper tegen de paal, waarna de volgende inzet van Kevin Bokdam nog net door een verdediger tot corner kon worden verwerkt. Het kon niet uitblijven, een doelpunt moest vallen. Een vloeiende aanval in de 65e minuut over de linkerkant, een perfecte voorzet van Wilmar Nieuwenhuis op het hoofd van Marco Aaltink, die de bal met een knik panklaar legde voor Peter Stiekema die zijn tweede van de middag voor Hulzense Boys scoorde. Er waren nog 25 minuten over om de winnende te maken, maar wat Hulzense Boys ook probeerde, telkens bleek de keeper een sta in de weg te zijn. ASC bleef het spel vertragen door veelvuldig op de grond te liggen, de bal bij een vrije trap nog net weg te tikken etc. Hierdoor kwamen er nog 8 minuten extra tijd bij. In de slotminuut kreeg Wilmar Nieuwenhuis van Hulzense Boys nog een publiekswissel. De linksbuiten van Hulsen vertrekt voor een baan als voetbaltrainer naar Amerika en de thuisploeg nam op deze wijze gepast afscheid. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Makkinga was er enige teleurstelling bij de jongens uit Hulsen. Gezien de 2e helft 2 punten te weinig, maar voor hetzelfde geld hadden ze na 25 minuten als met 10 man op het veld gestaan.

Voor beide teams is hiermee de winterstop aangebroken. De competitie wordt in het nieuwe jaar hervat op zaterdag 18 januari. Hulzense Boys krijgt dan Zwolsche Boys op bezoek.