Hulzense Boys en Vroomshoopse Boys houden elkaar in evenwicht

Voor Hulzense Boys stond in de 21e speelronde de uitwedstrijd tegen Vroomshoopse Boys op het programma. Een op voorhand zware wedstrijd, aangezien er al jarenlang weinig punten tegen deze tegenstander gehaald worden. De laatste keer dat er in competitieverband in Vroomshoop punten gepakt werden was alweer 10 seizoenen geleden. De eerdere ontmoeting in Hulsen ging qua spel gelijk op, maar het was de uitploeg die met 0-2 toch de punten meenam.

Het team van trainer Bram Freie kende de nodige blessures. Toch stond er een team dat goed aan de wedstrijd begon. De eerste kans was dan ook voor de gasten. Een corner van Danny Schoenmaker werd teruggekopt door Richard Wolters. Het was vervolgens Jorg Roetgerink die inkopte, maar de doelman van de thuisploeg kon op de doellijn redding brengen. Daarna kwam Vroomshoop wat beter in de wedstrijd en werd die ploeg wat gevaarlijker. Doelman Patrick Loohuis kon echter redding brengen op een afstandsschot en een gevaarlijk schot uit de draai. In de fase daarna speelde het spel zich met name af op het middenveld. Voor rust was er nog een mooie aanval van de roodhemden. Robin de Jong speelde de bal strak op Richard Wolters, die met een snelle voetbeweging de bal doorspeelde op Machiel van Keulen. De bal was echter net wat te scherp, waardoor de alerte doelman de bal nog net voor de voeten van Machiel weg kon plukken. Toen de meeste supporters al dachten dat dit het laatste wapenfeit van de eerste helft was, kwam er nog een grote kans voor de ploeg uit Hulsen. Na een voorzet van Robin de Jong was Fabian te Kolsté dicht bij een treffer. Zijn schot uit de draai ging echter centimeters naast het doel, waardoor er met de brilstand gerust werd.

Na de rust golfde het spel op en neer. Wederom speelde het spel zich veelvuldig op het middenveld af en vielen er aan beide zijden weinig grote kansen te noteren. De verdediging van Hulzense Boys stond vaak goed en won bijna alle persoonlijke duels. De verdediging van de thuisploeg stond echter ook goed en de ploeg die zou scoren zou het duel waarschijnlijk ook gaan winnen. Allereerst kwam Vroomshoopse Boys gevaarlijk door, maar kon Robin de Jong met een sliding een kans voorkomen. Iets later werd Richard Wolters met een diepe bal weggestuurd. Richard leek de bal in te koppen, maar de doelman van de gastheren kwam ver uit zijn doel. In zijn sprong raakte hij zowel Richard als de bal. De bal was weg, maar Richard was ook even “weg”. Scheidsrechter Assink legde het spel direct stil en spelers van beide ploegen snelden naar Richard. Na een korte tijd kwam Richard weer bij, maar vanzelfsprekend moest hij het veld met een hersenschudding verlaten. Jordy Wolfkamp was zijn vervanger en vlak voor tijd was hij bijna de gevierde man. Een goede diepe bal van Robin de Jong werd door Fabian te Kolsté meegenomen en teruggelegd op de inlopende Jordy Wolfkamp. Jordy schoot op doel, maar het schot werd helaas nog net geblokt. Even daarvoor was Vroomshoop nog een keer dreigend geweest, maar de aanvaller van de thuisploeg kreeg de bal niet goed op zijn hoofd. Hierdoor eindigde de wedstrijd zoals die ook was begonnen, met 0-0. Een terechte uitslag van een wedstrijd tussen twee hardwerkende ploegen die goed aan elkaar gewaagd waren.

Door dit resultaat staat Hulzense Boys op een 7e plaats, in een competitie waar plek 3 tot en met 8 redelijk dicht op elkaar staat. Aanstaande zaterdag speelt Hulzense Boys de thuiswedstrijd tegen Be Quick’28. De wedstrijd in Zwolle eindigde in een 3-2 overwinning voor de thuisploeg. De wedstrijd op Sportpark Smidserve begint om 14:30 en staat onder leiding van dhr. Pouls.

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor