Hulzense Boys geeft niet thuis tegen Be Quick Zutphen

De vijfde wedstrijd van de competitie betekende voor Hulzense Boys wederom een uitwedstrijd, ditmaal tegen Be Quick uit Zutphen. Een tegenstander die, met een wedstrijd minder gespeeld, onderaan stond en dus namen de mannen van Erik Zandstra geen genoegen met minder dan drie punten.

Vanaf het fluitsignaal waren twee dingen duidelijk. Hulzense Boys zou het initiatief in deze wedstrijd nemen en Be Quick probeerde elke seconde die het kon pakken ook daadwerkelijk te pakken. Domper voor de roodhemden was het snelle uitvallen van Fabian te Kolste. Hulzense Boys nam in de beginfase de regie in handen en ging op zoek naar het vijandige doel. Hoewel er een ruim veldoverwicht was werden er geen grote kansen gecreëerd. Be Quick speelde fel en loerde op de tegenstoot. Na ongeveer een kwartier spelen kreeg de ploeg uit Zutphen een vrije bal aan de rand van het strafschopgebied. De bal werd voorgezet en leek achter te draaien. Aan de zijde van Hulzense Boys werd er te gemakkelijk gedacht, terwijl een speler van de thuisploeg wel doorzette en de bal terug kon trekken. Voor het doel stond spits Wael Anoja en hij tikte simpel binnen, 1-0. Hulzense Boys moest dus noodgedwongen in de achtervolging en de ingevallen Jordy Wolfkamp was gevaarlijk. Zijn inzet kon echter onschadelijk gemaakt worden door de doelman van de thuisploeg. Niet lang daarna moest de ploeg uit Hulsen voor de tweede maal noodgedwongen wisselen. Jorg Roetgerink leek zijn hamstring te blesseren na een fair duel om de bal. Devin Poorterman was zijn vervanger. Tien minuten voor rust kreeg Hulzense Boys een corner. Deze werd genomen door Casper van der Veen. Hij vond Lars Bove, die de bal keurig tegen de touwen wist te koppen, 1-1. Dit was tevens de ruststand na een eerste helft waarin Hulzense Boys veel balbezit had, maar niet tot grote doelkansen kwam.

Vol vertrouwen ging Hulzense Boys de tweede helft in en zocht wederom de aanval. Veel passes waren echter te onnauwkeurig om grote doelkansen te creëren. Be Quick loerde wederom op de tegenstoot en ging nog iets feller spelen. Het leverde de gasten een groot aantal gele kaarten op, 8 in totaal. Iets wat de snelheid niet ten goede kwam. Een van die kaarten was de tweede gele kaart voor rechtsbuiten Cengiz. Commentaar op de leiding leverde hem zijn tweede gele en dus rode kaart op. Be Quick leek hierna nog een extra dosis motivatie gevonden te hebben om alsnog een punt uit het vuur te slepen. Tijd pakken waar het kan, strijden en loeren om de counter bleek het strijdplan. Toch leek Hulzense Boys op voorsprong te komen. Een goede voorzet van Jordy Wolfkamp werd richting doel gekopt door Lars Bove en vervolgens binnengetikt door Thomas Nijkamp. De goal werd echter afgekeurd wegens buitenspel en dus ging de treffer niet door. Niet veel later een duel om de bal, waarbij de scheidsrechter een overtreding zag. Vol verbazing van iedereen gaf hij Casper van der Veen daarbij zijn tweede gele kaart. Het leek een goedmakertje in een wedstrijd waarin de leidsman het erg moeilijk had. Zo stonden beide ploegen met tien man op het veld en golfde het spel op en neer. Be Quick kreeg een grote kans toen een aanvaller in het strafschopgebied kon uithalen. Gelukkig voor Hulzense Boys miste de inzet precisie, anders had de ploeg uit Zutphen zo maar voor kunnen staan. In de slotfase probeerde de ploeg uit Hulsen nog een voorsprong te forceren, maar maakte ook nu was de ploeg in de passing te onzorgvuldig. Be Quick leek genoegen te nemen met een punt en haalde alles uit de kast om dit binnen te halen. Zo werden veel ballen weggeschoten, waarna doelman Loohuis de ballen uit de dugout moest halen om verder te spelen. Bij een ingooi voor de thuisploeg werd een bal over vier meter naar de linksback gegooid, waarbij deze zelfs weg dook om extra tijd te pakken! Hulzense Boys creëerde geen echte kansen meer en dus werd er na enige blessuretijd afgefloten met een 1-1 eindstand. Al met al een hele frustrerende middag voor Hulzense Boys.  Enkele blessuregevallen, een rode kaart en geen overwinning. Bijna alles spelers haalden niet hun normale niveau en dus werden er dure punten gemorst. In de tweede helft had Be Quick zelfs nog kunnen winnen als het die ene kans had afgemaakt.

Voor Hulzense Boys is het taak om deze kater snel weg te spoelen. Dit kan volgende week in de thuiswedstrijd tegen Vroomshoopse Boys. De wedstrijd op Sportpark Smidserve begint om 14:30 en staat onder leiding van dhr. van Koolwijk.