Hulzense Boys geeft winst volledig uit handen.

Zaterdag 21 maart. Vandaag staat de thuiswedstrijd tegen Kloosterhaar op het programma. Het zonnetje schijnt, het is prima voetbalweer.

De wedstrijd begint. Vanaf acquit heeft Hulsen balbezit en zet het vroeg druk op de verdediging. Dit levert telkens snel balbezit op. Na een kwartier wordt het vele balbezit omgezet in een doelpunt. Een voorzet op maat van Jorg Roetgerink wordt ingekopt door Mark Bouwhuis. Een paar minuten later schiet Mark Bouwhuis ook de 2-0 tegen de touwen. Dit keer uit een voorzet van Tim van der Zande. Het lijkt een productieve middag te worden voor Hulsen. In de 25e minuut is echter het keerpunt in de wedstrijd. Een breedtebal wordt door Tim van der Zande simpel ingeleverd bij de tegenstander. Die geeft een dieptebal op een sprintende spits. Marcel van Gaal houdt dan vast en brengt de tegenstander ten val. Het is een doorgebroken speler die binnen de zestien ten val wordt gebracht, dus het is een penalty en een rode kaart voor Marcel van Gaal. Een op zijn minst niet slim te noemen actie van de verdediger. De penalty wordt binnengeschoten: 2-1. Een paar minuten later wordt gelijk de 2-2 fraai binnengekopt. Het wedstrijdplan kan gelijk de prullenbak in dus. In de rest van de eerste helft gebeuren er geen noemenswaardige dingen. De ruststand is dan ook 2-2.

In de rust wordt besproken wat het team wil gaan doen. Het antwoord is duidelijk: vol ertegenaan en de winst binnenslepen. In de tweede helft wil Hulsen dan ook deze doelstelling bewerkstelligen. In de 50e minuut krijgt Hulsen echter opnieuw een grote klap te verwerken. Een buitenspeler schiet een bal van de zijkant in de korte hoek. De bal eindigt op de paal en rolt voor het doel langs. Vervolgens werkt Remco Velnaar de bal weg. De scheidsrechter ziet echter als enige van het veld vanaf buiten de zestienmeter dat de bal over de doellijn is geweest en kent een doelpunt toe aan Kloosterhaar: 2-3. Handig, die grensrechters. Hulsen gaat dan wat dingen omzetten om toch op de gelijkmaker te jagen. Tot hele uitgespeelde kansen leidt dit helaas niet. In de omschakeling wordt dan een einde gemaakt aan de illusies. De 2-4 wordt op het scorebord gezet. De wedstrijd eindigt dan nog met meer smet als de ingevallen Henri Enserink nog een rode kaart pakt en Jorg Roetgerink een tweede penalty weggeeft. De penalty wordt opnieuw binnengeschoten en de wedstrijd eindigt in 2-5. Een schijnbare positieve wedstrijd eindigt in een bijzonder negatieve wedstrijd.

Volgende week dienen de mannen dit recht te zetten. De uitwedstrijd tegen SVI staat dan in de planning. De wedstrijd begint om 15:00 uur.