Hulzense Boys goed de winterstop in na prima overwinning op IJVV

Zaterdag 13 december, de laatste wedstrijd voor de winterstop staat op het programma. Hulzense Boys neemt het thuis op tegen IJVV. Hulsen heeft duidelijk iets goed te maken en wil zich revancheren voor de ruime nederlaag van vorige week. Dat de vorige trainer van Hulsen, Herben Visscher, de trainer is van IJVV geeft nog een extra stukje motivatie om drie punten te halen.

Hulsen begint dan ook scherp en sterk aan de wedstrijd. De ruimtes zijn klein en de druk naar voren is groot. Hulsen speelt de bal geconcentreerd rond en als de bal wordt verspeeld wordt hij al snel heroverd. Er zijn veel duels waarvan het merendeel wordt gewonnen door de mannen van Hulzense Boys. IJVV komt niet in het eigen spel en weet dan ook geen kans te creëren in de eerste helft. Het enige verwijt dat gemaakt kan worden aan Hulsen is dat het team het veldoverwicht  niet uitdrukt in (ruime) kansen en/of doelpunten. Niet veel verder dan een paar mogelijkheden komt het team niet. De ruststand is dan ook 0-0.

Na de rust willen de mannen van Hulsen op dezelfde geconcentreerde manier doorgaan. Ze komen dan ook uitstekend uit de rust en weten binnen twee minuten de 1-0 te maken. Een verkeerde breedtebal in de defensie van IJVV wordt goed opgepikt door een oplettende Kevin Bokdam. Hij mag dan alleen op de keeper af en schuift de bal hard langs de keeper het doel in. IJVV heeft de strategie in de tweede helft veranderd en gooit de ballen diep op de lange spits. Hulsen blijft goed geconcentreerd spelen en het tempo blijft hoog. Rond de 70e minuut is er een goede kans voor spits Mark Bouwhuis. Maikel Velt neemt een vrije trap snel op een doorstomende Marijn Mondeel, die geeft de bal goed voor op Mark. Mark kopt de bal op doel, maar de keeper redt prima. Het laatste gedeelte van de wedstrijd schuift IJVV nog een extra man naar voren. Omdat het nog steeds maar 1-0 is, zijn er nog kansen voor IJVV. De bal is immers rond. De grootste kans voor IJVV is vlak voor tijd: een vrije trap wordt bij de tweede paal gemist door twee spelers. Aan de andere kant wordt er nog een schot van de ingevallen Jeffrey Löwik van de lijn gehaald. Dan fluit de leidsman af. Hulzense Boys wint met 1-0 van IJVV en gaat met een goed gevoel de winterstop in. Hulsen speelde goed, fel en geconcentreerd en was dan ook de terechte winnaar.

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsoren