Hulzense Boys in degradatienood ?

Hulzense Boys – ASC’62 1-5

HULZENSE BOYS IN DEGRADATIENOOD??

Inzet, Passie, gedreven om te winnen, goede voetballers die als een hecht team spelen. Op al deze fronten werd Hulzense Boys afgetroefd in de wedstrijd tegen ASC. Een dramatisch, futloze warming up werd in de wedstrijd voortgezet.

De zaterdag begon nog wel goed. Het 2e elftal behaalde belangrijke punten om de nacompetitie te ontlopen. Na een vroege achterstand werd de rug gerecht en een zeer verdiende 4-1 overwinning geboekt. Dat zou het 1e elftal ook wel even doen. Tenminste, zo dachten de spelers leek het.

Het eerste gevaar was voor Hulzense Boys. Een aanval over links kon door Gregor v.d. Zande vrij worden ingekopt, maar hij miste de bal op een haar na. In de tegenaanval liet ASC zien hoe het wel moest. Een voorzet werd keihard ingekopt maar keeper Dennis Wijnberg redde knap. Een minuut later hetzelfde scenario, wederom een mooie voorzet maar deze werd net over het doel gekopt. Hulzen had gewaarschuwd moeten zijn maar bleef futloos doorspelen. Combinaties wedren veel te lang doorgevoerd, het tempo lag veel te laag en de wil om voor elkaar te werken leek zichtbaar niet aanwezig. In de 21e minuut volgde de verdiende 0-1 voor ASC. Een foutieve inspeelbal van Tim v.d. Zande werd direct gespeeld op de diepgaande spits en zijn voorzet werd keurig afgerond. In de 37e minuut wederom een staaltje effectief voetballen van ASC. Na een diepe bal probeerde Menno Kamphuis de doelman met een lob te verrassen. De keeper kon de bal makkelijk pakken en schakelde direct om naar de aanval. De verdediging van Hulzense Boys stond nog na te denken hoe Menno die bal in het doel had moeten krijgen. Op dat moment lag de bal na zwak verdedigen al achter Dennis Wijnberg in het netje 0-2.

In de 2e helft werd een met alle ziel en zaligheid spelend Hulzense Boys verwacht door het publiek. Nee dus en na 8 minuten stond de 0-3 op het scorebord. ASC bleef compact spelen, wonnen bijna alle duels en Hulzense Boys mocht blij zijn dat er na 90 minuten nog maar een 0-5 stand op het scorebord stond. In blessuretijd werd de eer nog gered. Een mooie actie op rechts door Wilmar nieuwenhuis werd gevolgd door een goede voorzet op Marco Aaltink die met een kopbal in de korte hoek de keeper van ASC kansloos liet. Eindstand 1-5.

Al met al een zeer verdiende overwinning voor de ploeg uit Dalfsen. Al ze zo blijven spelen zijn ze zeker nog niet kansloos voor het kampioenschap en ook in de nacompetitie kunnen ze hoge ogen gaan gooien. Voor Hulzense Boys geldt maar een ding: snel vergeten deze zaterdag, hoofd naar boven en als team toewerken naar komende zaterdag de wedstrijd tegen de CJV’ers.