Hulzense Boys laat winst liggen

Hulzense Boys heeft in de wedstrijd tegen ASC de winst laten liggen. Bij een 0-1 stand werd een speler van AC uit het veld gestuurd en had Hulzense Boys alle kans om de wedstrijd in haar voordeel te beslissen, hetgeen echter niet gelukte.

Hulzense Boys begon de wedstrijd tegen ASC met dezelfde opdracht als vorige week in de bekerwedstrijd. Goed druk zetten, met beleving en plezier voetballen. ASC zette echter vanaf de eerste minuut de verdediging van Hulzense Boys onder druk en probeerde zo het voetballende vermogen van de ploeg te ontregelen. Dit lukte ook , al had Hulzense Boys wel het meeste balbezit. Maar na 10 minuten ging het al mis. Een corner van Hulzense Boys werd razendsnel onderschept door ASC, waarna een missstap in de verdediging een onhoudbaar schot vanaf 12 meter tot gevolg had hetgeen de 0-1 betekende. Hulzen probeerde deze tegenslag goed op te vangen, maar niets leek te lukken. Op slag van rust volgde er nog een snelle aanval over rechts, Kevin Bokdam die vanaf de achterlijn goed voorgaf en Menno Kamphuis een niet te missen kans gaf. Menno schoot ook goed in, doch de uitstekende doelman wist redding te brengen. Ruststand 0-1.

De tweede helft wilde Hulzense Boys wat recht zetten en begon weer goed spelend het doel van de tegenstander te zoeken. Maar in de afwerking wilde het niet lukken en men moest steeds attent zijn op de gevaarlijke counters van ASC. Dan, ongeveer een half uur voor het eind, Henri Enserink laat een bal op eigen helft over de zijlijn lopen, in de rug aangevallen door een speler van ASC. Die speler kan zich niet beheersen en maakt nadat de bal de zijlijn is gepasseerd een trappende beweging naar Henri, waarop scheidsrechter Olde Klieverink niet anders kan beslissen dan rood. Hulzense Boys begint er weer in te geloven en even later is het 1-1. Vanaf het middenveld een goede diepe bal van Maikel Velt op Gregor van der Zande. Gregor controleerde de bal goed, zette de tegenstander op het verkeerde been en schiet beheerst de 1-1 binnen. Geloof bij Hulzen, maar dit werd binnen 5 minuten de kop weer ingedrukt. Een speler van ASC ging de 16 meter binnen, Maikel Velt struikelde over zijn eigen benen waarop die ASC´er dacht ik ga ook maar liggen. Strafschop volgens de scheids, mooi versierd door de tegenstander. De strafschop werd onberispelijk binnen geschoten en Hulzen moest weer de achterstand zien weg te werken. Gelijk werd weer de aanval gezocht en het doelpunt moest gewoon vallen. Dat gebeurde ook, een mooie steekbal op de ingevallen Peter Stiekema werd door Peter netjes binnen gewerkt. Hulzense Boys bleef hierop de overwinning zoeken, maar de degelijk achterhoede van ASC gaf weinig weg zodat er na het laatste eindsignaal de eindstand 2-2 op het scorebord stond.