Hulzense Boys naar finale nacompetitie!

Na de overwinning op Vios Vaassen in de eerste ronde van de nacompetitie was Sparta Enschede de tegenstander in de tweede ronde. Deze ploeg speelde het afgelopen seizoen in de eerste klasse en was van plan dat ook volgend seizoen nog te doen. De eerste wedstrijd, afgelopen zaterdag, eindigde in een terechte 0-0, waarbij er weinig grote kansen te noteren waren. Dinsdag was de return in Enschede.

Onder prima weersomstandigheden werd er afgetrapt en vanaf het begin van de wedstrijd liet Hulzense Boys zien dat het zin had in de wedstrijd en er alles voor over had de finale te bereiken. Na enkele minuten werd Wilmar Nieuwenhuis door Peter Stiekema voor de keeper gezet, maar de doelman was attent en kon de bal bij Wilmar van de voeten plukken. Ook Menno Kamphuis was dicht bij een doelpunt. Een dieptebal van Tim van der Zande op Peter Stiekema werd door laatstgenoemde opzij gelegd. Menno had de bal voor het inschieten, maar besloot af te leggen in plaats van zelf te schieten. Het was eigenlijk wachten op de voorsprong voor de ploeg van trainer Jurgen Kok. Deze kwam er uiteindelijk ook. Een voorzet van Richard Roelofs werd door Menno Kamphuis afgerond, 0-1. Hulzense Boys rook bloed en ging op jacht naar een grote voorsprong. Sparta kreeg echter ook een goede mogelijkheid toen een voorzet bij de eerste paal bijna werd binnengetikt. Daarna was het weer de beurt aan de gasten. Een voorzet van Hulusi Yilmaz was net te scherp voor de inglijdende Peter Stiekema, waardoor er met een 0-1 voorsprong gerust werd.

Na de rust kwam Hulzense Boys opnieuw goed uit de startblokken. Goed druk zetten leverde een foutieve terugspeelbal van Sparta Enschede op. Menno Kamphuis nam de bal mee langs de zijlijn en gaf goed voor op de vrijstaande Wilmar Nieuwenhuis, die beheerst de 0-2 aantekende. Niet veel later viel ook de 0-3 toen Menno Kamphuis een voorzet van Hulusi Yilmaz af wist te ronden. Hiermee leek de wedstrijd beslist, helemaal toen een speler van Sparta een domme rode kaart pakte en de ploeg uit Enschede met tien man verder moest. Sparta probeerde het nog wel en werd vooral dreigend uit standaardsituaties. De verdediging plus doelman van de ploeg uit Hulsen stonden echter als een huis en gaven weinig weg. Toen Menno Kamphuis na een goede bal van Wilmar Nieuwenhuis alleen richting de doelman ging en de 0-4 aantekende was de wedstrijd definitief beslist. Het was mooi om te zien dat de ploeg echter toch nog bleef strijden, elk duel wilde winnen en op jacht ging naar nog meer doelpunten. Deze kwamen er ook. Een fantastische actie met dito voorzet van Hulusi Yilmaz werd goed ingekopt door Menno Kamphuis, 0-5. Het slotakkoord was later nogmaals voor Menno, toen hij een voorzet van de door Henri Enserink diepgestuurde Hulusi Yilmaz enigszins fortuinlijk afrondde, 0-6. Het was het vijfde doelpunt van de wedstrijd van de in vorm verkerende spits. De prima leidende scheidsrechter Rutgers voelde de wedstrijd prima aan en besloot terecht geen blessuretijd toe te kennen, waardoor de eindstand 0-6 werd.

De ploeg gaat door de overwinning naar de finale van de nacompetitie, waarin Lunteren aanstaande zaterdag de tegenstander zal zijn. Locatie WSV Apeldoorn, aftrap om 14.30 uur. De 0-6 overwinning en het bereiken van de finale is een fantastisch resultaat voor de ploeg uit Hulsen. Een prestatie die ontegenzeggelijk is bereikt door een fantastische teamgeest en bereidheid om voor elkaar door het vuur te gaan. Maar de ploeg heeft nog niets. Het is nu zaak om ook de laatste en belangrijkste wedstrijd van het seizoen te winnen. Lukt dit, dan speelt de ploeg volgend jaar in de eerste klasse, iets wat de club in haar historie nog nooit gelukt is.

 

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor