Hulzense Boys naar Voorwaarts in Westerhaar

Het eerste elftal van Hulzense Boys gaat aankomende zaterdag op bezoek bij Voorwaarts in Westerhaar. Deze ploeg wordt getraind door Dick Beverdam, die in het verleden tweemaal de hoofdtrainer van Hulzense Boys was. Sinds de eeuwwisseling hebben Hulzense Boys en Voorwaarts slechts twee seizoenen bij elkaar in de competitie gespeeld. Ook vorig seizoen troffen de ploegen elkaar niet, Hulzense Boys speelde in de eerste klasse en Voorwaarts in de derde klasse. Daar werd de ploeg overtuigend kampioen.
Dit seizoen presteert Voorwaarts wisselvallig. Na een goede start, de ploeg won de openingswedstrijd van het seizoen bij ASC’62, kwamen er wat mindere resultaten. Wel werd er nog knap gelijkgespeeld tegen Be Quick’28, maar vorige week verloor de ploeg met 3-0 tegen medepromovendus Blauw Wit’66. Voorwaarts zal deze nederlaag ongetwijfeld recht willen zetten. Met Jordy Harms en Gert Dogger heeft de ploeg twee spelers die in de afgelopen jaren veelvuldig het net vonden en dit seizoen ook allebei al een doelpunt achter hun naam hebben staan.
Hulzense Boys behaalde afgelopen zaterdag haar eerste overwinning door in eigen huis WVF te verslaan. Met veel inzet werd de overwinning in de slotfase binnengesleept, doordat Jorn Hegeman een vrije trap wist te verzilveren. De ploeg zal dit goede resultaat ongetwijfeld een vervolg willen geven, te beginnen dus aanstaande zaterdag.
In de 8 wedstrijden die Hulzense Boys en Voorwaarts deze eeuw tegen elkaar speelden werd er door de boys uit Hulsen niet heel vaak gewonnen. Om precies te zijn slechts 2 keer, waarbij de 8-1 overwinning in het seizoen 2011 – 2012 opvalt. Voorwaarts stapte 4 maal als winnaar van het velt en 2 keer werd er gelijkgespeeld. De laatste 2 ontmoetingen waren oefenwedstrijden, welke beide door de ploeg uit Westerhaar werden gewonnen. Gelukkig bieden resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst. Laten we hopen dat Hulzense Boys zaterdag als winnaar van het veld stapt. De wedstrijd op sportpark Twistveen in Westerhaar begint om 14:30.

Uitslagen Hulzense Boys tegen WVF vanaf het seizoen 2000 – 2001:
2002 – 2003
Voorwaarts – Hulzense Boys 2-0
Hulzense Boys – Voorwaarts 0-4

2005 – 2006
Voorwaarts – Hulzense Boys 1-5 Oefenwedstrijd

2009 – 2010
Hulzense Boys – Voorwaarts 1-1 Oefenwedstrijd

2011 – 2012
Voorwaarts – Hulzense Boys 1-1
Hulzense Boys – Voorwaarts 8-1

2012 – 2013
Hulzense Boys – Voorwaarts 3-4 Oefenwedstrijd

2015 – 2016
Voorwaarts – Hulzense Boys 5-1 Oefenwedstrijd

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor