Hulzense Boys neemt eerste horde uit top drie

Hulzense Boys neemt eerste horde uit top drie

Hulzense Boys moest zaterdag in Zwolle aantreden tegen Be Quick, een van de drie koplopers in de tweede klasse H. Er moest gewonnen worden om de aansluiting met de top te behouden, verlies betekende afhaken. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooie pot voetbal. Stralend weer, goed kunstgrasveld, twee voetballende ploegen en twee ploegen die niet mochten verliezen. Smullen geblazen voor de neutrale toeschouwer. Nou, dat was het ook. Niet altijd heel goed voetbal, maar spanning, sensatie, kansen en toch een winnaar, mooier kon je het, en dan zeker voor Hulzense Boys, niet bedenken.
De wedstrijd begon gecontroleerd en aftastend van beide zijden, waarbij het meeste balbezit voor Be Quick was. Rustig werd door hen de bal achterin rond gespeeld waar de spitsen van Hulzen geen vat op hadden. De voortzetting kwam echter niet verder dan rond, net over de middellijn. Daar stond de verdediging van Hulzense Boys als een blok en er was geen doorkomen aan. Ook Hulzense Boys kon zich in die fase nog geen kansen creëren. Tot in de 17e minuut een vrije trap op 20 meter van het doel van Be Quick. Specialist Marcel van Gaal zette zich achter de bal. Hij krulde de bal over/langs de muur in de uiterste hoek tegen de binnenkant van de paal. De terugspringende bal kwam tegen de rug van de keeper, die gelijk met in een reflex de bal nog van de doellijn kon tippen. De terugspringende bal werd door Menno Kamphuis loeihard ingeschoten, maar deze ging rakelings naast. De 1-0 viel uit het niets in de 21e minuut. Een vrije trap op het middenveld voor Be Quick. De bal werd hoog voorgegeven en de verdediging van Hulzen bleef staan. Niet twee man van Be Quick. De ingekopte bal werd nog netjes gestopt door Lars Oude Luttikhuis maar deze was kansloop op de rebound. Beide teams bleven rustig en behoudend spelen tot in de 44e minuut. Een splijtende pass zette Menno Kamphuis vrij voor de doelman. Met een man in de rug durfde hij hem niet met rechts te nemen en zijn schot met het zwakke linkerbeen ging rakelings langs. Ruststand 1-0.
Een verrassing in de tweede helft voor de toeschouwers en voor Be Quick. Hulzense Boys ging vrijuit 3-3-4 spelen, met zette een extra spits in de persoon van Jeff Bovelander voorin en achterin kwam Jorg Roetgerink voor het man tegen man gevecht. Hulzen werd de voetballende ploeg en Be Quick loerde op de counter. Een hele mooie en spannende 2e helft speelde zich af. Hulzense Boys gevaarlijk druk zettend en kansen creërend, maar bij uitvallen van Be Quick soms drie tegen twee of vier tegen drie, waarvan men niet wist te profiteren. In de 66e minuut de gezien de 2e helft verdiende gelijkmaker. Een aanval over rechts kwam terecht bij Maikel Velt die met een ziedend schot van 35 meter de bal in de bovenhoek schoot en de uitstekende keeper van Be Quick kansloos liet, 1-1. Hierna een open wedstrijd, boeiend en spannend voor het publiek. Iedereen voelde het aan het water, de ploeg die scoort wint. Het duurde tot de 89e minuut dat het doelpunt viel. Een volgens Be Quick discutabele vrije trap aan de rechterzijde van de 16 meter. De bal werd hoog voorgebracht en invaller Marco Aaltink kopte de bal uitstekend in de kruising. Vreugde in het Hulzense kamp, teleurstelling bij de mannen uit Zwolle. Maar de wedstrijd was nog niet afgelopen. De goed leidende scheidsrechter Beldman liet nog 7 minuten blessuretijd spelen. Be Quick probeerde op hoop van zegen met lange ballen de snelle spitsen te bereiken en Hulzense Boys hoopte met lange ballen de tijd vol te spelen. Om 15.22 uur klonk dan uiteindelijk het verlossende fluitje voor de Hulzense Boys, de eerste horde was genomen.

Op naar de volgende. De wedstrijd tegen Vroomshoopse Boys op zaterdag 15 maart 2014. We hopen op weer een mooie en spannende wedstrijd en we zien u als publiek dan ook graag om 14.30 uur op sportpark Smidserve.

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor