Hulzense Boys onderuit door oude voetbalwet

Het eerste elftal van voetbalvereniging Hulzense Boys ging afgelopen zaterdag op bezoek bij promovendus ZAC in Zwolle. De eerste wedstrijd tussen beide verenigingen eindigde in een 2-1 zege voor de ploeg uit Hulsen. De voorbereiding op de wedstrijd was niet ideaal, aangezien de kleedkamer gedeeld moest worden met een jeugdteam, die op hetzelfde moment ging douchen.

Toch was het Hulzense Boys wat goed aan de wedstrijd begon en vanaf het beginsignaal het initiatief naar zich toe trok. Met verzorgd positiespel werd het doel van de Zwolse ploeg gezocht en twee keer was de ploeg dicht bij een doelpunt. Schoten van Peter Stiekema en Gregor van der Zande werden goed door de doelman van ZAC gekeerd. De ploeg uit Zwolle probeerde er met snelle tegenstoten uit te komen, maar de verdediging stond als een huis. Na een half uur spelen kwam de bal voor de voeten van Martijn Rohaan en zijn schoot ging via de binnenkant van de paal het doel in, waardoor de 0-1 voorsprong een feit was. Op dat moment een meer dan terechte voorsprong. Toch was het niet veel later ZAC wat op gelijke hoogte kwam. Een verloren duel zorgde er voor dat de bal door de linkerverdediger van ZAC opgepikt kon worden. Zijn voorzet was op maat en Joren Drost wist met een prima kopbal de gelijkmaker aan te tekenen. Weliswaar wat tegen de verhoudingen in, maar ook deze doelpunten tellen.

In de rust werd Malke Gecer, terug na een periode van blessureleed, ingebracht voor Hulusi Yilmaz. Malke liet zich direct gelden door een prima solo af te leveren. Toch speelde het begin van de tweede helft zich op de helft van Hulzense Boys af. Dit was onder andere een gevolg van de harde wind, die de ploeg vol tegen had. Het team van Jurgen Kok had door dat de bal over de grond gespeeld moest worden, om op die manier kansen te creëren. Deze kwamen er ook. Een actie van Peter Stiekema bracht hem alleen voor de keeper, maar zijn schot kwam tegen de benen van de doelman. Wat later stond hij opnieuw alleen voor de keeper, doordat Gregor van der Zande de bal in buitenspelpositie slim liet lopen. Het schot van Peter rolde echter net langs de verkeerde kant van de paal. Ook een vrije trap werd gekeerd door de doelman en in de rebound schrok Tim van der Zande zo van de bal, dat hij de bal op het dak van het doel schoot. Het was in deze fase van de wedstrijd wachten op een Hulzense voorsprong. De ploeg speelde prima verzorgd voetbal, met enorm veel strijd en passie. ZAC bleef loeren op snelle uitvallen en probeerde voornamelijk vanuit de tweede lijn het doel te vinden. Omdat Hulzense Boys met een gelijkspel weinig op zou schieten ging de ploeg een op een spelen. Een fraaie omhaal van Peter Stiekema trof bijna doel, maar ook nu stond de doelman van ZAC goed. Een knullige fout in de Hulzense opbouw bracht de bal voor de voeten van Okke Scholten van ZAC. Zijn bal, gedragen door de wind, zeilde over doelman Roy van der Heiden in de verre kruising, 2-1. De ploeg uit Hulsen probeerde het daarna nog wel, maar gescoord werd er niet meer, waardoor de prima leidende scheidsrechter van Beek een 2-1 zege voor ZAC op het wedstrijdformulier moest invullen. Erg zuur voor Hulzense Boys, aangezien de ploeg een winst verdiend had. Complimenten waren er dan ook van de sportieve trainer van ZAC. Hij zei tegen de best voetballende ploeg van de tweede klasse H te hebben gespeeld, maar helaas levert dat dus geen punten op.

Door deze nederlaag is Hulzense Boys uitgeschakeld in de strijd om de titel en kan ZAC drie enorm belangrijke punten aan haar totaal bijschrijven. Zaterdag 30 april speelt Hulzense Boys een thuiswedstrijd tegen RDC uit Deventer. De wedstrijd op Sportpark Smidserve begint om 14:30 en staat onder leiding van dhr. Beldman.

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsoren