Hulzense Boys ontvangt woensdagavond Turkse Kracht voor bekerduel

Woensdagavond 8 november speelt Hulzense Boys in de eerste knockoutronde van de districtsbeker tegen Turkse Kracht uit Deventer. Tijdens de loting werden deze ploegen aan elkaar gekoppeld, waarbij Hulzense Boys een thuiswedstrijd lootte. Opvallend is dat Hulzense Boys van de 10 keer dat het deze eeuw in de koker voor de knockoutfase zat, er maar liefst 8 keer een thuiswedstrijd geloot werd. Slecht 2 keer leverde de loting een uitwedstrijd op. De bekerwedstrijden leverden in de afgelopen jaren regelmatig spectaculaire duels op. Met name de wedstrijden tegen Excelsior’31 zullen bij menig supporter nog in het geheugen liggen. Beide keren werd er in Hulsen na strafschoppen gewonnen door de thuisploeg.
Turkse Kracht uit Deventer komt uit in de derde klasse B van het zondagvoetbal. De ploeg van trainer Jan Verheijen staat daarin op een 10e plaats met zeven punten uit evenzoveel wedstrijden. Turkse Kracht overleefde de groepsfase van de districtsbeker door al haar poulewedstrijden te winnen. Go Ahead Deventer, Diepenveen en Klarenbeek werden aan de zegekar gebonden.
Hulzense Boys overleefde ook knap de poulefase. In een loodzware poule eindigde het als tweede achter poulewinnaar SVZW. In de eerste wedstrijd werd er verloren van Tubantia. Vervolgens werd er gewonnen van Achilles’12 en een gelijkspel tegen SVZW was voldoende om op doelsaldo de volgende ronde te bereiken.
In het verleden hebben Hulzense Boys en Turkse Kracht eenmaal eerder tegen elkaar gespeeld. Ook toen betrof het een bekerwedstrijd. In het seizoen 2014-2015 eindigde dit treffen in een 6-2 overwinning voor Hulzense Boys. Laten we hopen dat de ploeg van trainer Bram Freie ook dit keer als winnaar van het veld stapt en zo de volgende ronde bereikt. De wedstrijd op sportpark Smidserve begint om 20:00.

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor