Hulzense Boys op bezoek bij IJVV in IJsselmuiden

Zaterdag 21 oktober gaat het eerste elftal van Hulzense Boys op bezoek bij het sympathieke IJVV in IJsselmuiden. De ploeg uit Hulsen heeft afgelopen zaterdag het eerste punt in de competitie gepakt en hoopt dit een goed vervolg te geven tegen IJVV. De mannen uit IJsselmuiden staan op een keurige derde plaats en hebben uit de eerste vier wedstrijden zeven punten behaald. Opvallend daarbij is het vele aantal doelpunten dat de ploeg heeft gemaakt, namelijk elf. Topscorer is de van WHC overgekomen Ozhan Kardag met vier doelpunten, gevolgd door de eveneens van een andere club overgekomen Hicham Ziyech.

IJVV is een ploeg die in het verleden in de top van het amateurvoetbal speelde en de ambitie heeft om terug te keren in de eerste klasse. Hulzense Boys en IJVV stonden deze eeuw 9 maal tegenover elkaar. In deze wedstrijd behaalde Hulzense Boys 10 punten en IJVV 13. Met 14 tegenover 12 doelpunten is het doelsaldo ook in het voordeel van de club uit IJsselmuiden. De meest memorabele wedstrijden waren de 4-4 in 2015 en de 0-0 in 2009. De laatste wedstrijd was een nacompetitiewedstrijd voor promotie naar de eerste klasse. Waar de ploegen in de thuiswedstrijd gelijkwaardig waren was IJVV in de thuiswedstrijd veruit de betere ploeg. Het kreeg de mooiste kansen, maar doelman Lars oude Luttikhuis hield werkelijk alle ballen uit zijn doel. In de strafschoppenserie deed hij dit ook tweemaal, terwijl Hulzense Boys geen fouten maakte. In de daaropvolgende ronde moest de ploeg echter haar meerdere erkennen in de latere promovendus VSCO’61. Opvallend detail was dat de huidige hoofdtrainer, Bram Freie, in deze wedstrijden als speler actief was voor Hulzense Boys.

Na vorige week tegen Sparta Enschede te hebben gespeeld, speelt Hulzense Boys zaterdag dus weer tegen een goede tegenstander met veel aanvallende kwaliteiten. Vorige week stond de verdediging van Hulzense Boys goed, laten we hopen dat dit zaterdag weer het geval is. Dat Hulzense Boys elke wedstrijd nog een doelpunt heeft gemaakt geeft ook aanvallend vertrouwen. De wedstrijd op Sportpark Den Uithoek in IJsselmuiden begint om 14:30.

 

Uitslagen vanaf seizoen 2000-2001:

2008-2009          Hulzense Boys – IJVV                     0-0          Nacompetitie
IJVV – Hulzense Boys                    0-0          Nacompetitie Hulzense Boys w.n.s.

2009-2010          IJVV – Hulzense Boys                     2-1
Hulzense Boys – IJVV                     1-2

2010-2011          Hulzense Boys – IJVV                     1-4          Oefenwedstrijd

2014-2015          Hulzense Boys – IJVV                     1-0
IJVV – Hulzense Boys                     4-4

2015-2016          IJVV – Hulzense Boys                     0-2
Hulzense Boys – IJVV                     2-2

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor