Hulzense Boys opent het seizoen met winst op FC RDC

Voor Hulzense Boys stond zaterdag 5 september de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen op het programma. Tegenstander hierin was FC RDC uit Deventer. Een ploeg die vorig seizoen tot het einde toe heeft meegestreden om promotie, maar die ook met veel mutaties te maken heeft gekregen. Hulzense Boys heeft de spelersgroep wel bij elkaar weten te houden en heeft met Jordy Wolfkamp, Jorn Hegemen en Malke Gecer zelfs enkele jeugdspelers vervroegd overgeheveld naar de selectie. Deze spelers hebben in de voorbereiding, waarin wisselende resultaten werden behaald, al laten zien een welkome aanvulling te zijn. De club en supporters gaan nog veel plezier beleven aan deze jongens.

Wel staat er dit seizoen een nieuwe trainer aan het roer bij Hulzense Boys. Hooftrainer is Jurgen Kok en hij wordt bijgestaan door assistent-trainer Thomas van Uunen. Zoals gezegd werden er in de voorbereiding wisselende resultaten behaald. Er werd zowel gewonnen als gelijkgespeeld en verloren. Toch is bij wedstrijden in de voorbereiding resultaat niet het belangrijkste. In een voorbereiding werkt een ploeg toe naar de eerste competitiewedstrijd en afgelopen zaterdag was er dan eindelijk de seizoenouverture. Om 14.30 uur trapte Hulzense Boys af voor de wedstrijd tegen FC RDC.

Hulzense Boys begon goed aan de wedstrijd en probeerde met combinatievoetbal het doel van de tegenstander te vinden. De club uit Hulsen kwam vaak dreigend door, maar de eindpass was vaak net niet voldoende om een aanval tot doelpunt te promoveren. Waar de ploeg van trainer Kok probeerde met combinatievoetbal het vijandelijke doel te vinden probeerde RDC dit vooral met lange ballen op hun gevaarlijke aanvallers. Een van die aanvallers, Onur Yurukel, mocht na een overtreding op de rand van het strafschopgebied een vrije bal nemen. Gelukkig schoot hij de bal een halve meter naast het doel van keeper Roy van der Heiden. Vanaf dat moment ontspon zich een duel waarin het tempo hoog lag en er dreiging van beide ploegen kwam. RDC werd daarbij vooral gevaarlijk vanuit vrije ballen vanaf de zijkant. Een van die vrije ballen kwam uiteindelijk voor de voeten van Orlando Rozen en hij kon gemakkelijk de 1-0 voor RDC binnenlopen. Een tegenvaller voor Hulzense Boys, maar ook het sein om er nog een schepje bij bovenop te doen. De ploeg werd dreigender, kreeg meerdere corners en enkele mogelijkheden werden helaas niet tot doelpunt gepromoveerd. Zo zag Maikel Velt een zeer krachtige kopbal bij de keeper in de handen eindigen. Diezelfde keeper was later ook het eindstation van een schot van Martijn Rohaan, welke vooraf ging door een prachtige actie waarbij hij 4 spelers in een kleine ruimte passeerde. Toen vele supporters al dachten dat de kleedlokalen opgezocht zouden worden met een 1-0 ruststand was er nog een aanval over de linkerkant van het veld. Een voorzet belandde bij Gregor van der Zande voor de voeten en via een scrimmage kwam de bal op randje zestien te liggen. Daar stond de inlopende Tim van der Zande en via een RDC’er ging zijn schot tegen de touwen . De 1-1 was een feit en kort daarna floot de scheidsrechter voor het rustsignaal.

In de rust werden de puntjes op de spreekwoordelijke I gezet en ongewijzigd kwam Hulzense Boys uit de kleedkamer. Direct vanaf de aftrap was duidelijk dat Hulzense Boys vol voor de winst ging en ook de overhand in de wedstrijd nam. Met goed voetbal ging de ploeg op jacht naar de voorsprong. Deze zou er in de 55e minuut, na een werkelijk prachtige aanval ook komen. Richard Roelofs ging diep toen rechtsbuiten Hulusi Yilmaz ingespeeld werd en iets naar binnen trok. Hulusi gaf de bal mee op Richard, welke op zijn beurt een perfecte voorzet had op Gregor van der Zande. Deze kon al glijdend de bal in de verre kruising deponeren. Vreugde bij alles en iedereen wat Hulzense Boys een warm hart toedraagt. Wie zou denken dat de ploeg het daarna het wat rustiger aan zou doen kwam bedrogen uit. De ploeg ging door waar het gebleven was en het was wachten op nog een doelpunt. Zo kreeg men meerdere corners. Uit een corner kon de kopsterke Jorg Roetgerink de bal voor de voeten van Gregor van der Zande koppen en hij kon eenvoudig binnentikken. Zijn tweede doelpunt van de middag betekende een 1-3 stand. Ook nu bleef Hulzense Boys doorgaan in de jacht op nog een treffer. Zo leek Gregor van der Zande alleen richting het vijandelijke doel te lopen, maar hij kon nog worden bijgehaald door een verdediger van de thuisploeg. Ook waren Hulusi Yilmaz en Gijs Meijerink dicht bij een doelpunt, maar hun schoten gingen respectievelijk over en net voorlangs. Ook kwam Martijn Rohaan, na opnieuw een goede actie, gevaarlijk door in het zestienmetergebied. Zijn voorzet was echter net tekort om te worden binnengelopen. RDC, die de laatste 20 minuten met een extra spits ging spelen, werd nauwelijks nog gevaarlijk. De verdediging van Hulzen stond als een huis en RDC werd slechts een keer gevaarlijk. Gelukkig belandde een bal van Mehmet Kisa op de buitenkant van de paal, zodat de goed leidende scheidsrechter van Koolwijk iets na kwart over 4 en bij een 1-3 stand voor de laatste maal op zijn fluitje blies.

Al met al een goede overwinning voor de ploeg van trainer Jurgen Kok. Fijn om de competitie direct met een overwinning te starten. Gezien de gehele wedstrijd was het ook een verdiende overwinning. Zaterdag 12 september is de volgende wedstrijd en dit betreft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. De tegenstander is Oranje Nassau uit Almelo, welke de eerste wedstrijd met 1-3 verloor van Den Ham. De wedstrijd begint om 14.30 uur op sportpark Smidserve in Hulsen en staat onder leiding van dhr. Fikkert.

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor