Hulzense Boys pakt periodetitel!

Zaterdag 31 oktober stond de achtste en laatste wedstrijd van de eerste periode op het programma. Hulzense Boys stond na zeven wedstrijden op een keurige tweede plaats en zou bij winst op IJVV nog kans maken op de periodetitel. Een prijs die het tweede elftal in de vorige speelronde al had behaald.

Om 14:30 trapte IJVV af voor wat op voorhand een spannende wedstrijd beloofde te worden. De ploeg uit IJsselmuiden stond op een vierde plaats en had vooraf aangekondigd deze wedstrijd als test te beschouwen, om te zien of ze dit seizoen om de bovenste plaatsen mee kon gaan doen. De club uit Hulsen was dus gewaarschuwd. In de beginfase van de wedstrijd had de thuisploeg wat meer balbezit, maar zoals wel vaker dit seizoen gaf Hulzense Boys weinig weg. Na 10 minuten gespeeld te hebben kwam de bal aan de linkerkant van het veld bij Wilmar Nieuwenhuis terecht. Zijn voorzet was op maat voor de inlopende Hulusi Yilmaz. Deze bedacht zich niet en met een geplaatste volley bracht hij de 0-1 op het scorebord. In de fase hierna probeerde IJVV de gelijkmaker te forceren en ging Hulzense Boys op zoek naar de 0-2. Het slechte veld maakte het voetballen er echter niet gemakkelijker op. Na de 0-1 kwam het eerste gevaar van de thuisploeg. Een diepe bal viel achter de verdediging en gleed op het gladde veld langs keeper Wilco Stobbelaar. Gelukkig was daar nog verdediger Remco Velnaar die de bal weg kon werken en zo de 1-1 kon voorkomen. Niet lang daarna werd een verdediger van IJVV goed onder druk gezet, waardoor hij de bal verspeelde. Deze werd opgepikt door Wilmar Nieuwenhuis, die alleen richting de doelman ging. De verdediger van IJVV koos eieren voor zijn geld en legde Wilmar neer. Hij had hierbij geluk dat de bal aan de zijkant van het veld was, want was het wat meer naar het centrum geweest dan had hij waarschijnlijk kunnen vertrekken. Scheidstrechter Vos nam de juiste beslissing door hem geel te geven. Enkele minuten voor rust kwam IJVV nog een keer dreigend door, maar goed verdedigen van Richard Roelofs en een attente Wilco Stobbelaar zorgden ervoor dat de rust met een 0-1 voorsprong werd opgezocht.

In de rust werden de spelers van Hulzense Boys klaargestoomd voor de tweede helft. Dat de wedstrijd nog lang niet gewonnen was besefte men goed en dus begon de ploeg goed aan de tweede helft. Veel duels werden gewonnen en de aanval werd gezocht. Een bal op Hulusi Yilmaz leidde tot dreiging op de rechterflank. Verdediger Gerjon van den Berg maakte, in een ultieme poging Hulusi af te stoppen, een onhandige overtreding. Dit leverde hem zijn tweede gele kaart op en dus moest IJVV met tien man verder. In de fase na deze rode kaart kreeg Hulzense Boys kansen om de voorsprong te vergroten. Zo ging Wilmar Nieuwenhuis na een slim passje van Gregor van der Zande alleen richting doelman Fix van IJVV. Het schot van Wilmar werd nog net door de doelman aangeraakt, hobbelde richting het doel, maar eindigde helaas op de paal. Vlak daarna kwam Gregor van der Zande zelf gevaarlijk door in het strafschopgebied, maar ook zijn inzet werd gekeerd door doelman Fix. Het bleek uitstel van executie, want niet lang hierna kreeg invaller Kevin Bokdam de bal ingespeeld door Gregor. Kevin Bokdam nam de bal beheerst aan en schoot vanaf zestien meter de bal in de verre hoek, 0-2. Wie dacht dat IJVV verslagen was kwam bedrogen uit. De ploeg bracht nog een extra aanvaller in het veld en ging op jacht naar de 1-2. De ploeg kreeg ook 2 kansen op die aansluitingstreffer. Eerst werd een schot van aanvoerder Morren knap gekeerd door doelman Stobbelaar en wat later maaide aanvaller de Velde over de bal, waardoor Marijn Mondeel de bal weg kon werken. Verder liet Hulzense Boys het niet meer komen. De ploeg liet haar onverzettelijkheid wederom zien en na 4 minuten blessuretijd floot de prima leidende scheidsrechter Vos voor de laatste maal deze wedstrijd. Terwijl spelers, begeleiding en supporters elkaar feliciteerden met de overwinning kwam het bericht binnen dat DZC’68 en Dieren gelijk hadden gespeeld en Hulzense Boys de periodetitel had gewonnen. Een feest barstte dan ook los!

Na het tweede elftal heeft nu dus ook het eerste elftal van Hulzense Boys de periodetitel gewonnen. De titel is een prestatie van het hele team. Dat bleek ook afgelopen zaterdag tegen IJVV maar weer, want door blessures en een ziektegeval zag de opstelling er weer anders uit dan in de wedstrijd tegen De Esch. De ploeg heeft in de eerste periode laten zien dat alle selectiespelers aan elkaar gewaagd zijn en voor elkaar door het vuur gaan. Na de plichtplegingen in de bestuurskamer vertrok de ploeg terug naar Hulsen, alwaar het feest in de kantine werd voortgezet. Volgende week speelt de periodekampioen en nieuwe koploper de Reggederby tegen v.v. Hellendoorn. De wedstrijd op sportpark Smidserve begint om 14:30 en staat onder leiding van dhr. Pouls

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor