Hulzense Boys sluit kalenderjaar af met knappe winstpartij

Zaterdag 12 december stond voor Hulzense Boys de laatste wedstrijd van 2015 op het programma, een wedstrijd tegen de Zwolse promovendus ZAC. Hulzense Boys, wat de eerste periodetitel in de wacht had gesleept, heeft na de periodetitel toch een kleine terugval gehad. Zaak was om de wedstrijd te winnen en zo met een goed gevoel de winterstop in te gaan.

Hulzense Boys begon goed aan de wedstrijd. Na een overtreding op het middenveld kreeg de ploeg een vrije trap. Deze werd snel genomen door Tim van der Zande en zijn pass was op maat voor Menno Kamphuis. Hij ging alleen richting de doelman en wist met een beheerste schuiver de 1-0 aan te tekenen. Aan ZAC-zijde werd er nog geappelleerd voor buitenspel, maar dit werd door de scheidsrechter weggewuifd en zo was de voorsprong een feit. ZAC liet zich door deze vroege achterstand niet van de wijs brengen en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Deze leek er ook te komen toen een speler alleen richting doelman Roy van der Heiden ging. Maar Roy bleef lang staan, waardoor hij de gelijkmaker kon voorkomen. Ook had de ploeg enig fortuin toen een afstandsschot het houtwerk boven doelman van der Heiden trof. Toch viel vlak voor rust de gelijkmaker toen ZAC wist te profiteren van een misverstand achterin. Aanvaller Joren Drost wist breed te leggen op aanvaller Joost Vulkers, die eenvoudig de gelijkmaker op het scorebord wist te zetten, 1-1.

Waar ZAC in de eerste helft een overwicht had, kwam Hulzense Boys goed uit het kleedlokaal en had het in de tweede helft het initiatief. Een prima aanval leidde tot balbezit voor Maikel Velt, maar zijn schot verdween helaas in het vangnet. Daarna leidde goed doorzetten van Mark Bouwhuis tot balbezit voor Hulzense Boys. Mark veroverde de bal en deze kwam voor de voeten van Maikel Velt. Met een bekeken pass stuurde hij Menno Kamphuis alleen richting de doelman. Opnieuw bleef Menno kalm en wist met een lage schuiver de 2-1 op het scorebord te brengen. Hulzense Boys bleef compact spelen en kreeg ook de kans op de 3-1. Een voorzet van Jasper de Jong werd goed ingekopt door Mark Bouwhuis, maar helaas verdween de bal enkele centimeters naast de verkeerde kant van de paal. De grootste kans voor ZAC was in de blessuretijd van de wedstrijd. Een corner werd hard ingekopt, maar belandde op het dak van het doel, waardoor de stand 2-1 bleef. Na 8 minuten blessuretijd floot scheidsrechter Klein Ganseij voor de laatste maal deze middag en zo kon Hulzense Boys weer eens 3 punten bijschrijven. Het was een wedstrijd waarin het jonge en sportieve ZAC in de eerste helft de grootste kansen had en Hulzense Boys in het tweede bedrijf de grootste kansen creëerde.

Met 26 punten uit 13 wedstrijden heeft Hulzense Boys een prima eerste seizoenshelft achter de rug. De ploeg staat daarmee op een gedeelde 2e plek in de tweede klasse H en heeft al een periodetitel op zak. Het is te hopen dat in de winterstop de geblesseerde spelers weer aan kunnen sluiten bij de groep, zodat men weer met een fitte spelersgroep aan de tweede helft van de competitie kan beginnen. Deze start op 23 januari met een uitwedstrijd tegen Oranje Nassau uit Almelo. Aanvang van de wedstrijd is 15:00

Namens alle spelers en begeleiding wensen wij iedereen prettige feestdagen en een gelukkig en gezond 2016.

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor