Hulzense Boys speelt gelijk in prachtige wedstrijd

Hulzense Boys moest zaterdag 7 mei aantreden tegen DZC’68 uit Doetinchem. Op voorhand een mooi affiche, namelijk een wedstrijd tussen de nummer twee en drie van de ranglijst en beiden nog kansrijk voor het kampioenschap. De heenwedstrijd in Doetinchem eindigde in een 5-1 nederlaag voor het team van trainer Jurgen Kok.

Vanaf de aftrap begon Hulzense Boys gecontroleerd en scherp aan de wedstrijd. Het was na enkele minuten dat aanvaller Menno Kamphuis een bal in de verdediging van de gasten onderschepte en alleen richting het doel kon. Alleen voor de keeper maakte hij geen fout en de 1-0 voorsprong stond op het scorebord, een prima begin. Na deze treffer ging DZC’68 op zoek naar de gelijkmaker. Het liet daarbij zien over een prima voetballende ploeg te beschikken. Hulzense Boys heeft ook een prima ploeg en daardoor bleef het relatief eenvoudig overeind. Er viel één grote kans te noteren. Een voorzet kon door spits Blasman worden ingekopt, maar hij kopte de bal in kansrijke positie naast het doel. Toch viel na een klein halfuur spelen de gelijkmaker. Een vrije trap werd van richting veranderd en zo viel enigszins fortuinlijk de 1-1. Hulzense Boys bleek niet van de wijs gebracht te zijn door deze tegentreffer. De ploeg bleef hetzelfde spel hanteren en ging op zoek naar een hernieuwde voorsprong. Een een-tweetje tussen Tim en Gregor van der Zande bracht de bal van de linker- naar de rechterkant van het veld. Daar stond Martijn Rohaan die een een-tweetje aanging met Menno Kamphuis en uiteindelijk beheerst de 2-1 binnenschoot. Een prachtige aanval, met een prima goal. Deze stand betekende ook de ruststand.

De rust was voor de spelers deze middag een welkome onderbreking. De shirts werden uitgedaan en de spelers zorgden dat het vochtgehalte weer op pijl gebracht werd. Na de rust kwam de ploeg uit Hulsen goed uit het kleedlokaal. De aanval werd gezocht en de ploeg kreeg kansen om uit te lopen naar een 3-1 voorsprong. Zo kwam een prima aanval via Hulusi Yilmaz voor de voeten van Menno Kamphuis, maar zijn schot werd gekeerd door de benen van de keeper. Ook Martijn Rohaan was dicht bij een treffer, maar kon zijn inzet ook niet tot doelpunt promoveren. Toen was het de beurt aan DZC’68, deze ploeg moest winnen om überhaupt nog een prijs te kunnen pakken, titel of periodetitel. Een matig uitgespeelde aanval van de thuisploeg bracht de bal bij de ploeg uit Doetinchem. Een goede voorzet werd ditmaal wel goed ingekopt door spits Blasman en zo werd de 2-2 op het scorebord gezet. Vanaf dat moment ging DZC’68 nog meer risico’s nemen om zo ook de voorsprong te pakken. De ploeg kreeg goede kansen en het beste was er bij Hulzense Boys op dat moment wel vanaf. Spits Blasman zag zijn kans gekeerd worden door de paal en een schot van aanvaller Adriaanse werd gekeerd door doelman Roy van der Heiden. Hulzense Boys verdedigde met hand en tand het doel, waarbij gezegd moet worden dat het team een enorme wilskracht en teamgeest liet zien. Zo blokte Marcel van Gaal nog een schot door ziel en zaligheid voor de bal te gooien. Hulzense Boys kreeg echter in de omschakeling zelf ook nog een grote kans, maar deze ging er helaas niet in. Zo eindigde de wedstrijd in een terecht puntendeling, 2-2. Na afloop waren vriend en vijand het er over eens een geweldige wedstrijd te hebben gezien, met twee voetballende en strijdende ploegen en een zeer hoog tempo.

Door de overwinning van De Esch is deze ploeg kampioen geworden, van harte gefeliciteerd namens Hulzense Boys. De ploeg uit Hulsen wacht de nacompetitie, waarin vermoedelijk Vios Vaassen de tegenstander zal zijn. DZC’68 is door het gelijke spel zeer waarschijnlijk uitgespeeld als het om de prijzen gaat. Ongekend eigenlijk, aangezien de ploeg volgende week bij winst op de tweede plaats eindigt. De sympathieke en goede ploeg uit Doetinchem zal volgend jaar opnieuw moeten proberen om te promoveren naar de eerste klasse. Volgende week zaterdag staat voor Hulzense Boys de laatste competitiewedstrijd op het programma. Deze wordt om 14:30 gespeeld in Dalfsen tegen ASC’62. De wedstrijd staat onder leiding van dhr. Hendriksen. Bij winst kan de ploeg nog tweede worden, zo niet dan eindigt de ploeg dit jaar op een knappe derde positie. Aanstaande zaterdag weten we meer.

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsoren