Hulzense Boys speelt gelijk in Reggederby

Afgelopen zaterdag stond voor Hulzense Boys de Reggederby tegen buurman Hellendoorn op het programma. Een wedstrijd waar vooraf door menig supporter naar was uitgekeken. Dit gegeven zorgde er ook voor dat het gezellig druk was op sportpark Smidserve in Hulsen.
De toeschouwers zagen in het begin van de wedstrijd twee ploegen die goed aan elkaar gewaagd waren. In de eerste fase van de wedstrijd probeerden beide ploegen wel gevaarlijk te worden, maar aan beide kanten werden er weinig echt grote kansen gecreëerd. Gaandeweg de eerste helft kreeg de thuisploeg aanvallend iets de overhand. Er waren enkele mooie aanvallen, maar voorzetten van de zijkanten werden veelal gepakt door keeper Willemsen. De grootste kans was er voor Gregor van der Zande. Een goede diepe bal bracht Wilmar Nieuwenhuis in stelling. Hij legde de bal prima naar links en bereikte daarmee Gregor. Deze kapte een verdediger simpel uit, maar zijn schot belandde via de vallende verdediger in de handen van keeper Willemsen. Helaas geen doelpunt en doordat er verder geen grote kansen meer te noteren waren eindigde de eerste helft in 0-0.

In de tweede helft kwam Hulzense Boys wat beter uit de kleedkamer. Het probeerde Hellendoorn op de juiste momenten onder druk te zetten. Een matige inspeelpass en goed druk zetten van Jeff Bovelander bracht de bal via Jeff en Maikel Velt bij aanvaller Wilmar Nieuwenhuis. Waar velen dachten dat hij zelf zou schieten behield hij het overzicht en legde de bal, langs de doelman, terug op Gregor van der Zande. Deze schoot in, maar op de lijn werd miraculeus redding gebracht door een verdediger van Hellendoorn. Na deze kans kwam Hellendoorn beter in de wedstrijd en nam het de regie even over. Maar ook tegen Hellendoorn stond de thuisploeg weer als een team te verdedigen en gaf het wederom weinig weg. Toen de wedstrijd weer in evenwicht was, kwam er een duel aan de rechterkant van het veld. Daar was Richard Roelofs net wat eerder bij de bal dan zijn tegenstander en hij bracht de bal in de richting van Wilmar Nieuwenhuis. Deze liet de bal één keer stuiteren en haalde vervolgens verwoestend uit. Het ronde speeltuig belandde vervolgens hoog in de verre hoek, waardoor de 1-0 een feit was. Deze beauty deed denken aan Wilmar’s eerdere goal tegen De Esch. Voor Hellendoorn was de tegentreffer het sein om er een schepje bij bovenop te doen en nieuwe aanvallende impulsen in te brengen. Een lange bal vanuit de verdediging werd door hun spits Heuvink aan- en meegenomen en vanuit de draai haalde hij vervolgens schitterend uit. De bal verdween achter doelman Wilco Stobbelaar in het net en de 1-1 was een feit. Na deze gelijkmaker probeerde beide ploegen wel om de winnende treffer te maken, maar echt grote kansen vielen er niet meer te noteren. Na enkele minuten blessuretijd floot scheidsrechter Pouls, die de wedstrijd goed leidde, voor het eindsignaal.

Zo eindigde deze sportieve Reggederby in een gelijkspel. Over de gehele wedstrijd misschien wel terecht, maar als je kijkt naar de kansen dan was er voor Hulzense Boys zeker meer mogelijk geweest. Door het gelijke spel van nummer twee DZC’68 blijft Hulzense Boys koploper in de tweede klasse H. Volgende week speelt Hulzense Boys uit bij Dos Kampen. De wedstrijd op sportpark De Maten begint om 15:00 en staat onder leiding van dhr. Spoler.