Hulzense Boys speelt gelijk in spectaculair duel.

Zaterdag 18 april moest Hulzense Boys naar IJsselmuiden voor de uitwedstrijd tegen de plaatselijke voetbalvereniging IJVV. Een weerzien met voormalig Hulzense Boys-trainer Herben Visscher.

Gesteund door vele meegereisde supporters en een heerlijk zonnetje beloofde het een mooie middag te worden voor Hulzense Boys. Het veld in IJsselmuiden was echter dramatisch en zo slecht als het veld was, zo slecht begon Hulzense Boys aan de wedstrijd. Na 1 minuut verscheen aanvaller Roelof van den Berg namelijk al vrij voor keeper Wilco Stobbelaar en hij schoof beheerst de 1-0 binnen. De ploeg van trainer Beverdam liet zich echter niet van de wijs brengen en ging direct op jacht naar de gelijkmaker. Deze viel in de 10e minuut. Een corner van Maikel Velt werd door de keeper niet goed verwerkt en viel weer terug in het strafschopgebied. Daar won Jeff Bovelander zijn duel, waardoor de bal bij Jorg Roetgerink terecht kwam. Hij nam de bal aan en volleerde deze heerlijk in het doel. Hulzense Boys rook bloed en kwam 1 minuut later al op een 1-2 voorsprong. Een prima aanval over links kwam bij Maikel Velt terecht. Hij gaf een strakke voorzet op de inglijdende Jeff Bovelander, wiens inzet tegen keeper Meuleman kwam. De bal bleef echter liggen en Gregor van der Zande was er als de kippen bij om de 1-2 binnen te schieten. Lang kon Hulzense Boys echter niet van de voorsprong genieten, want door foutief verdedigen was het voor Roelof van den Berg een koud kunstje om de 2-2 binnen te prikken. Na wederom een individuele fout kwam IJVV nog in de 1e helft zelfs op een 3-2 voorsprong door opnieuw van den Berg. Een achterstand welke absoluut niet nodig was, aangezien Hulzense Boys de bovenliggende partij was. Het team speelde goed combinatievoetbal en had nog voor rust recht op een penalty. Een handsbal in het strafschopgebied zorgde voor appellerende spelers, maar de scheidsrechter van dienst wuifde de protesten weg. Hierdoor gingen beide partijen rusten met een 3-2 voorsprong voor IJVV.

Na de rust ging Hulzense Boys door met het goede combinatiespel van de 1e helft. Dit resulteerde dan ook snel in de verdiende gelijkmaker. Een voorzet van Maikel Velt werd door Gregor van der Zande knap langs de aan de grond genagelde keeper gekopt. In deze fase van de wedstrijd was Hulzense Boys duidelijk de beter voetballende ploeg en kwam dan ook verdiend op een 3-4 voorsprong. Gregor van der Zande passeerde 2 man en gaf voor op de inkomende Maikel Velt. Deze schoot de bal vervolgens snoeihard in het dak van de goal. Hulzense Boys bleef na deze treffer goed voetballen en was dicht bij de 3-5. Een schitterende aanval, opgebouwd van achteruit en over 5 schijven, kwam uiteindelijk bij Hulusi Yilmaz terecht. Hij trok de bal terug op de inlopende Maikel Velt. Deze had bijna zijn 2e van de middag gemaakt, ware het niet dat de paal hem in de weg stond. Hierdoor bleef IJVV in de wedstrijd en uit een klutssituatie ging een speler van IJVV alleen op doelman Stobbelaar af. Hij zette een tackle in, maar raakte hierbij de speler. Het gevolg was een rode kaart en een penalty voor IJVV, welke werd benut door Chiel Buikema. Na deze rode kaart ging IJVV op jacht naar de voorsprong en kreeg hiervoor 2 goede kansen. Een corner werd door de spits voor de goal gekopt, maar door alles en iedereen gemist. Ook was aanvoerder Morren dicht bij een IJsselmuidense goal, maar hij kopte vrij voor keeper van der Heiden over de lat. Van der Heiden had even later ook nog een knappe redding op een afstandsschot. Hulzense Boys kreeg echter zelf ook mogelijkheden op een voorsprong. Met name invaller Yilmaz zorgde met zijn snelheid voor veel dreiging en liet zijn tegenstander meermaals zijn hielen zien. Helaas werd een schot van hem prachtig uit de kruising getikt door IJVV-doelman Meuleman. In de laatste minuut van de 13 minuten durende blessuretijd opnieuw een discutabel moment. Een speler van IJVV nam de bal in zijn eigen strafschopgebied met de hand mee. Iedereen zag het en zelfs de fanatiekste supporter van IJVV, welke aan de andere kant van het veld stond, gaf aan dat dit een strafschop was. De scheidsrechter oordeelde echter anders en gaf geen penalty.

Zo eindigde deze fantastische wedstrijd in een 4-4 gelijkspel en pakte een hard werkend en goed voetballend Hulzense Boys 1 punt. Door dit gelijke spel blijft de ploeg op een 7e plaats staan met 31 punten uit 23 wedstrijden. Volgende week ontvangt de ploeg nummer 9 Den Ham. De vorige ontmoeting eindigde in een terechte puntendeling, 1-1. De aanvang van de wedstrijd is 14:30 op sportpark Smidserve in Hulsen.