Hulzense Boys speelt gelijk tegen ASC’62

Zaterdag 28 november stond voor Hulzense Boys de wedstrijd tegen ASC’62 op het programma. Deze ploeg wist zich vorig jaar via de nacompetitie te handhaven in de tweede klasse en presteert dit jaar beduidend beter dan afgelopen seizoen. De ploeg staat bovenin de middenmoot en blijkt een stug team te hebben, met nog maar weinig tegendoelpunten.

De eerste fase van de wedstrijd was voor de thuisploeg uit Hulsen. Het zette druk op de tegenstander en was voetballend de bovenliggende partij. Geduldig werd geprobeerd om de compact spelende ploeg uit Dalfsen op achterstand te zetten. Mogelijkheden waren er, maar veel aanvallen strandden aan de rand van het strafschopgebied. ASC’62 probeerde met snelle uitvallen gevaarlijk te worden. Vlak voor rust hadden beide ploegen bijna succes. Eerst was het Hulzense Boys dat Hulusi Yilmaz een mooie steekbal op Maikel Velt zag geven. Maikel stuitte echter op de uitkomende keeper, maar daardoor kwam de bal voor de vrijstaande Menno Kamphuis. Zijn schot vanaf de zijkant van het strafschopgebied ging echter voorlangs. Namens ASC’62 was Matthijs van Gelder dicht bij een doelpunt. Hij kon een slippertje van de verdediging oppikken en alleen richting doelman Wilco Stobbelaar. Deze passeerde hij, maar gelukkig kon Jorg Roetgerink het schot blokken en de bal wegwerken. Op slag van rust kreeg de thuisploeg nog een enorme kans. Na een corner van de ploeg uit Dalfsen werd er snel omgeschakeld. Hulusi Yilmaz werd de diepte ingestuurd en zijn voorzet was op maat voor de inkomende Martijn Rohaan. Deze schoot de bal prima in, ware het niet dat ASC’62 al het geluk van de wereld had. Op de lijn stond namelijk Menno Kamphuis, die de bal, zonder het gezien te hebben, tegen zijn hoofd aangeschoten kreeg. Helaas dus geen 1-0 voor sprong voor de thuisploeg en dus een 0-0 ruststand.

Na de rust was de wedstrijd wat meer in evenwicht en had ASC’62 meer spelaandeel dan in de eerste helft. Toch was het Hulzense Boys wat weer goed begon. Een aanval via de zijkant belandde voor de voeten van Kevin Bokdam, die de bal terugtrok. Helaas reageerde de verdediging van de ploeg uit Dalfsen attent en kon het de bal wegwerken. Ook ASC’62 was dicht bij een treffer. Een vrije trap van Chiel Pasman stuiterde via de onderkant van de lat weer terug in het veld en wat later voorkwam keeper Wilco Stobbelaar met een fraaie katachtige reactie een doelpunt van Stefan Holsappel. Toen de gevaarlijkste momenten van ASC’62 waren geweken was het weer de beurt aan de thuisploeg. Een bal op Hulusi Yilmaz werd door laatstgenoemde gecontroleerd een meegenomen naar binnen. Het geplaatste schot van Hulusi was goed, maar de reactie van de keeper ook, waardoor het schot slechts een corner opleverde. In de fase daarna golfde het spel beide kanten op, maar gescoord werd er niet meer, waardoor er na 90 minuten een brilstand op het scorebord stond. Het eindsignaal van de prima leidende scheidsrechter Beltman betekende dan ook dat de punten eerlijk werden verdeeld.

Voor Hulzense Boys betekent deze puntendeling dat  het de eerste plaats in de competitie moet delen met De Esch. Volgende week speelt Hulzense Boys een uitwedstrijd tegen DZC’68 uit Doetinchem. Deze ploeg, die door velen wordt gezien als misschien wel de belangrijkste kampioenskandidaat, staat inmiddels op de derde plaats. Het beloofd dus een spannende wedstrijd te worden tussen twee ploegen uit de top van de ranglijst. De wedstrijd in Doetinchem begint om 14:30 en staat onder leiding van dhr. Wenneker.
Overigens heeft afgelopen zaterdag, in navolging van het eerste en tweede, ook het 3e  elftal van Hulzense Boys de eerste periodetitel gewonnen. Een prachtig resultaat en een felicitatie vanuit de club!

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor