Hulzense Boys speelt gelijk tegen Be Quick’28

De eerste wedstrijd na pakjesavond was voor Hulzense Boys de thuiswedstrijd tegen Be Quick’28. Voor de Hulsenaren was het te hopen dat er nog een cadeau in de vorm van 3 punten in zou zitten. Dat het binnenhalen hiervan geen gemakkelijke opgave zou worden wist men van tevoren, aangezien de ploeg uit Zwolle nog maar twee nederlagen had geleden deze competitie.

Al vroeg in de wedstrijd kregen beide ploegen een goede kans. Namens Be Quick schoot een aanvaller net voorlangs en namens Hulzense Boys was Fabian te Kolste dichtbij. De voorzet van Sander Kamphuis was echter te hard, waardoor de inlopende Fabian een teenlengte tekort kwam. Daarna was Hulzense Boys nogmaals gevaarlijk. Een goede actie van Fabian bracht de bal via Thomas Nijkamp bij Mats Knol. Zijn schot ging echter hoog over. Vervolgens kregen de gasten bijna een cadeautje van de thuisploeg. Een te korte bal richting de doelman werd opgepikt door een aanvaller. Hij omspeelde doelman Loohuis, maar schoot de bal voorlangs en pakte het cadeautje dus niet uit. Toch viel er voor rust een doelpunt te noteren. Een korte corner werd verlengd door Frank Oosterhof van de gasten, waardoor het 0-1 werd. Een tweede corner werd ook gevaarlijk, maar de paal kon redding brengen voor de thuisploeg. Vervolgens leverde een mooie aanval bijna een doelpunt aan de andere kant op. Een voorzet van Jordy Wolfkamp werd fraai aangenomen en ingeschoten door Thomas Nijkamp, maar de Zwolse doelman kon knap redding brengen. De prima doelman had even daarvoor ook al een corner van Tim van der Zande via de vingertoppen en de lat over weten te tikken. Hierdoor werd er gerust met een terechte 0-1 voorsprong voor de provinciehoofdstedelingen.

In de rust werd de thuisploeg duidelijk toegesproken en dat bleek niet aan dovemansoren gericht. De roodhemden uit Hulsen drongen tegenstander Be Quick’28 terug en gingen op jacht naar de gelijkmaker. Grote kansen creëerde het in de beginfase echter nog  niet. Het grootste gevaar kwam dan ook vanuit een corner. De kopbal van Jorg Roetgerink werd in eerste instantie geblokt, waardoor Jorg in kon schieten. De bal leek de doelman te gaan passeren, maar een verdediger van de gasten kon de bal nog wegwerken. Daarna stuurde Sander Kamphuis de naar de aanval verhuisde Danny Schoenmaker weg met een goede steekbal. Danny werd vervolgens aangetikt in het strafschopgebied en de bal verdween terecht op de stip. De inzet van Fabian te Kolste werd nog aangeraakt door de doelman, maar verdween toch tegen de touwen, 1-1. Hulzense Boys pakte de bal snel uit het doel om daarna op zoek te gaan naar een voorsprong. Het had ook meer balbezit, maar het bleef oppassen voor de gevaarlijke uitbraken van de Zwollenaren. Een van deze uitbraken leverde een kans voor de ploeg op, maar doelman Loohuis kon met zijn voeten redding brengen. Er ontwikkelde zich een boeiend gevecht. Een aanval van de thuisploeg werd zo dreigend dat een speler van Be Quick zich genoodzaakt zag een overtreding te maken op de rand van het strafschopgebied. De vrije trap die volgde ging echter hoog over. Vlak voor tijd was er weer een gevaarlijke counter van Be Quick. De rappe buitenspeler legde een bal vanaf de achterlijn terug op een inlopende medespeler. De inzet werd echter geblokt door Tim van der Zande die zich voor het schot gooide. Zo eindigde de wedstrijd in een terechte puntendeling, 1-1. Terecht omdat Be Quick’28 in de eerste helft de bovenliggende partij was en Hulzense Boys dit in het tweede bedrijf was in de strijd tussen deze twee voetballende ploegen.

Door dit gelijke spel blijft Hulzense Boys op de tweede plaats staan. Koploper WVF wist wel te winnen en heeft nu een voorsprong van 4 punten op de roodhemden. Aanstaande zaterdag staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Tegenstander is wederom een Zwolse ploeg, namelijk ZAC. De wedstrijd in Zwolle begint om 15.00 uur en staat onder leiding van dhr. Nijenhuis.

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor