Hulzense Boys speelt knap gelijk tegen koploper

Hulzense Boys speelde zaterdag gelijk tegen de koploper FC RDC (2-2).

Het verschil met de ploeg blijft daarom vijf punten. Na de eerste helft keek het tegen een achterstand aan, maar boog deze om in de tweede helft. Vijf minuten voor tijd kon Hulzense Boys niet voorkomen dat Emir Balavac alsnog RDC op gelijke hoogte bracht.

Hulzense Boys liep de eerste helft achter de feiten aan. FC RDC zette al na twintig seconden de toon met een ferme overtreding. De thuisploeg wilde laten zien dat je niet met hen spotte. Hulzen daarentegen begon te slap en had teveel respect voor RDC. RDC hanteerde een aanzienlijk hoger baltempo dan de bezoekers. Veelal werden de snelle buitenspelers gezocht en de verdediging van Hulzen had hier handen vol werk aan. Het leverde vele hoekschoppen en kleine kansjes op. Hulzense Boys probeerde het wel de verdediging van RDC lastig te maken, maar verder dan een schot naast van Menno Kamphuis en een geblokt schot van Jeff Bovelander kwamen ze niet.

Doelman Lars Oude Luttikhuis voorkwam een aantal keer een treffer en het publiek dacht dat men met een 0-0 stand de rust in ging. Maar in de 45e minuut ging het alsnog mis. Een duel op metertje of 18 in de hoek van de zestien werd door de scheidsrechter beoordeeld als een vrije trap tegen. Deze werd niet eens zo best ingeschoten, maar Peter Stiekema veranderde de bal van richting waardoor Lars Oude Luttikhuis kansloos was.

De tweede helft zag het publiek een ander Hulzense Boys. Het zag in dat wilde men nog meedoen in de top van de 2e klasse, men met een andere instelling in het veld moest staan. Hulzense Boys kwam beter en scherper de kleedkamers uit dan RDC en kreeg in de 47e minuut meteen een goede kans. Marcel van Gaal gaf de bal voor op het hoofd van Menno Kamphuis, die naast kopte. Geleidelijk aan bouwden de kansen voor Hulsen wat op. Hoofdtrainer Dick Beverdam wisselde Richard Roelofs en Kevin Bokdam voor Marco Aaltink en Remco Velnaar. In de 61e minuut dan de gelijkmaker. Een vrij trap van Remco Velnaar kon nog net door Marco Aaltink op de rand van de 16 meter worden doorgekopt. De doelman van RDC schatte dit verkeerd in, stond op het verkeerde been en tergend langzaam stuiterde de bal in het lege doel 1-1. Hierop bleef Hulzense Boys heer en meester op het veld. Duels werden gewonnen, de 2e bal was voor Hulzen en er kwamen kansen. Een schot van Maikel Velt werd door de doelman uit de bovenhoek getikt en even later deed hij hetzelfde op een schot van Tim v.d. Zande. Menno Kamphuis kopte een uitstekende voorzet snoeihard op de lat, de 2-1 kon niet uitblijven. In de 73e minuut kon de verdediging van RDC de bal niet weg krijgen, het schot van Tim v.d. Zande werd van richting veranderd en de doelman was kansloos 1-2.

Vanaf dat moment werd RDC weer wakker. Het ging opportunistischer voetballen en het thuispubliek ging achter de ploeg staan. Hulzense Boys moest achteruit en probeerde op de counter de 1-3 te maken. In de 85e minuut viel dan de wel verdiende gelijkmaker. Een typisch spitsengoal van Emir Balavac. Hij draaide op de rand van de zestien weg bij zijn man en schoot de bal hard langs doelman Lars Oude Luttikhuis heen. De laatste 5 minuten hield Hulzense Boys het hoofd koel en bleef voetballen, waar de tegenstander op allerlei manieren probeerde om Hulzen en de scheidsrechter te `piepelen`. Dit lukte niet en na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter stond de 2-2 op het scorebord. Bij terugkomst in de kleedkamer bleken alle jassen en broeken van de hulzen spelers doorzocht te zijn. Sigaretten, aanstekers en kleingeld was de buit. Dit gaf nog wel een domper op het resultaat wat door de jongens was neergezet.

Na een weekje rust gaan we op naar de thuiswedstrijd tegen Kloosterhaar op 5 april.