Hulzense Boys sterkste in Reggederby

HULHEL11

Zaterdag 2 april stond er voor Hulzense Boys een mooie wedstrijd op het programma, namelijk de derby tegen buurman Hellendoorn. Een mooi affiche waar door velen al lang naar uitgekeken werd. Met twee teams die nog ergens voor strijden, veel publiek en een voorspeld lentezonnetje gingen de supporters er eens goed voor zitten. Daarbij kijkend of hun favoriete club meer punten kon pakken dan dat ene puntje eerder dit seizoen, toen het 1-1 werd.

In de openingsfase bleek dat de teams ook dit keer redelijk aan elkaar gewaagd waren. Het spel golfde op en neer en beide ploegen gingen op zoek naar een voorsprong. Het eerste gevaar was er voor de ploeg uit Hulsen. Een prima steekballetje van Gregor van der Zande werd goed beoordeeld door Wilmar Nieuwenhuis. Zijn schot passeerde doelman Roy Willemsen, maar helaas ging de bal via de paal over de achterlijn. Niet lang daarna was het echter Hellendoorn wat op voorsprong leek te komen. Een bal bleef op 20 meter van het doel liggen, waarop spits Thijs Heuvink de bal bekeken over doelman Roy van der Heiden stiftte. Het was Henri Enserink die met een ultieme sliding de bal op de doellijn wegwerkte. Waar enkele spelers van de thuisploeg meenden dat de bal de doellijn al gepasseerd had, wuifde scheidsrechter Klein Gansey dit resoluut weg. Na dit moment waren er voor beide ploegen mogelijkheden, maar aan beide kanten brachten de doelmannen prima redding. Allereerst was het Hulusi Yilmaz die een prima actie en dito schot in huis had. Deze werd echter prima gered door doelman Roy Willemsen van Hellendoorn. Aan de andere kant kon Thomas Claassen op de rand van het strafschopgebied vrij inschieten, maar hier onderscheidde Roy van der Heiden zich met een prima redding. Toch was het Hulzense Boys wat met een voorsprong de rust in ging. Een keurige aanval via Maikel Velt en Wilmar Nieuwenhuis werd teruggelegd op de inlopende Menno Kamphuis. Hij schoof de bal beheerst in de verre hoek en zo was de 0-1 voorsprong een feit.

Na de onderbreking hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Bij vlagen was Hellendoorn beter, andere momenten had Hulzense Boys wat meer dreiging. Het waren echter de gastheren die als eerste scoorden en zo de stand weer in evenwicht brachten. Het was spits Thijs Heuvink die een voorzet vakkundig in het net werkte, 1-1. Lang kon de ploeg echter niet van deze gelijkmaker genieten. Een vrije trap op eigen helft werd snel genomen door Henri Enserink. Aanvaller Menno Kamphuis wist de bal op waarde te schatten en was de verdediging van Hellendoorn te vlug af. Alleen voor doelman Willemsen wist hij het hoofd koel te houden en schoot de bal hoog tegen de touwen, waardoor de ploeg uit Hulsen op een 2-1 voorsprong kwam. Voor Hellendoorn was dit het sein om opnieuw op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Ze waren daar erg dichtbij toen een vrije trap in eerste instantie goed gekeerd werd door doelman van der Heiden en deze in de rebound ook nog een antwoord had op het schot van een instormende speler. Wat later wist diezelfde van der Heiden ook Ruben Hendriks van het scoren af te houden door de bal net voor diens voeten weg te plukken. Toen de druk iets afnam was het Hulzense Boys wat de aanval zocht. Een goede aanval bracht de bal bij Gregor van der Zande en zijn voorzet werd keurig afgerond door Hulusi Yilmaz, waardoor de voorsprong werd vergroot naar 1-3. Voor Hellendoorn was het daarna alles of niets en Hulzense Boys kwam goed weg toen een schot van Verschuur op de lat belandde. Even later was een poging van diezelfde Verschuur wel raak. Zijn harde schot deed het ronde speeltuig prachtig in de verre kruising belandden, 2-3. Gelijk vanaf de aftrap kreeg Hulzense Boys nog een goede mogelijkheid, toen Richard Roelofs met een diepe bal Menno Kamphuis wegstuurde. Menno zette goed door, maar zijn schot ging net naast het doel. Aan de andere kant probeerde Hellendoorn nog de 3-3 te maken, maar de roodhemden stonden als team prima te verdedigen en zo werd de eindstand bepaald op 2-3 in het voordeel van Hulzense Boys. Een heerlijke overwinning in een aantrekkelijke voetbalderby. Dat Hellendoorn misschien ook wel een punt had verdiend, daar maalde na de tijd niemand om.

Door de overwinning is de ploeg gestegen naar de vierde plaats op de ranglijst. Volgende week speelt het om 14:30 een thuiswedstrijd tegen Dos Kampen. De wedstrijd in Kampen eindigde in een terechte 4-1 nederlaag. De wedstrijd op sportpark Smidserve zal onder leiding staan van dhr. Visser.

Voor een fotoverslag klik hier ( foto’s gemaakt door Herman Stiekema)

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsoren