Hulzense Boys uit de beker

zaterdag 23 november

Hulzense Boys – Dos’37 1-3

Met dank aan HOIcentraal

Hulzense Boys ligt uit de beker. Het verloor vanmiddag met 1-3 van DOS’37, en kon de bekerstunt tegen topklasser Excelsior ’31 geen passend vervolg geven.

Het bekerduel vanmiddag was een duel tussen de nummer 3 van de zaterdag 2e klasse H Hulzense Boys en een middenmoter van de zaterdag 1e Klasse H: DOS’37. Een uur lang kon Hulsen heel goed partij bieden tegen DOS’37 maar uiteindelijk bleken de bezoekers toch te sterk.

De eerste tien minuten van de wedstrijd keken beide teams de kat uit de boom, waarna het eerste gevaarlijke moment van de wedstrijd kon worden genoteerd. Dit eerste gevaar kwam op naam van Hulsen. Een voorzet van linksbuiten Wilmar Nieuwenhuis bereikte spits Menno Kamphuis die zijn schot geblokt zag worden. Kamphuis kreeg na zijn drie goals vorige week in de spits de voorkeur boven Marco Aaltink. Nadat Gregor van der Zande namens Hulzense Boys hard op de keeper schoot was het tijd voor de eerste mogelijkheid van DOS’37. Een schot van de bezoekers passeerde Hulsen-doelman Lars Oude Luttikhuis maar hij kreeg op de achterlijn hulp van Danny van Gaal die hiermee de 0-1 wist te voorkomen.

Het hoge tempo waarin beide teams speelden zorgde in de eerste helft voor kansen over en weer, met als meest noemenswaardige moment een terecht afgekeurde goal van DOS ’37 in de 27e minuut. Een corner van DOS’37 werd in het 5 meter gebied met de hand beroerd waardoor het doelpunt terecht geen doorgang vond. In de 35e minuut neemt DOS’37-aanvaller Kenny Kroeze een voorzet ineens op de slof, maar zijn inzet vliegt hoog over. 5 minuten later wordt een hoge bal schitterend aangenomen door Thijs Houwing van DOS ’37, die uit de draai op de lat schiet.

HB-DOS

Na deze waarschuwingsschoten van DOS’37 is het een minuut later wel raak. Een aanvaller van DOS wordt gevloerd binnen het strafschopgebied met een strafschop tot gevolg. Dit buitenkansje vanaf elf meter werd verzilverd door Kenny Kroeze: 0-1. Deze 0-1 in de 42e minuut was tevens de ruststand.

Hulzense Boys kwam het beste uit de kleedkamer de tweede helft. Na tien minuten spelen in de tweede helft resulteerde dit in de gelijkmaker voor de thuisploeg. In de 54e minuut passeert Gregor van der Zande twee mensen op de achterlijn en haalt vervolgens uit. Van der Zande ziet zijn schot gekeerd worden maar deze valt vervolgens voor de voeten van Wilmar Nieuwenhuis. Nieuwenhuis passeert zijn directe tegenstander maar wordt hierbij aangetikt. De scheidsrechter ziet er een strafschop in en legt de bal op de stip. Het was Gregor van der Zande die de penalty voor zijn rekening nam en deze onberispelijk binnen schoot: 1-1.

Na de aftrap is Hulsen vervolgens niet goed bij de les. De linksback van Hulzense Boys let direct na de aftrap niet goed op waardoor DOS’37 vanaf de rechterkant een puike voorzet kan afleveren op Lennart Mulderij. Een niet te missen kans voor Mulderij, die hiermee zijn ploeg weer op voorsprong zette: 1-2. 4 minuten later gaat diezelfde Mulderij in de omschakeling op snelheid voorbij zijn directe tegenstander en legt de bal op het hoofd van Thijs Houwing die de score hiermee op 1-3 brengt na een uur spelen.

Hulzense Boys moet vervolgens de prijs betalen voor het hoge tempo van het eerste uur van de wedstrijd, waarin het DOS’37 prima weerstand heeft weten te bieden. In het restant van het duel is de thuisploeg echter niet meer bij machte om gevaar te creëren voor het doel van DOS’37.

Hulzense Boys ligt dus uit de beker, en kan zich volledig gaan richten op de competitie. Het goede spel van met name het eerste uur biedt de ploeg uit Hulsen echter voldoende hoop voor de competitiewedstrijd van volgende week. Dan komt Enter Vooruit op bezoek bij Hulzense Boys.

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsoren