Hulzense Boys verliest een icoon (en van Berkum)

Zaterdag 29 oktober moest Hulzense Boys voor de competitie naar de koploper, vv Berkum. Een ploeg die dit seizoen nog niet verloren had, op voorhand dus een zware wedstrijd. De eerste gevaarlijke actie van de wedstrijd was er dan ook een van Berkum. Een schot van twintig meter had een gevaarlijke draai, welke door keeper Roy van der Heiden gekeerd werd. In de rebound raakte de aanvaller van Berkum de bal met de hand, waardoor de kans voorbij was. Vlak daarna een goede kans voor de ploeg uit Hulsen. Een prima steekbal van Maikel Velt zette de snelle Hulusi Yilmaz voor de keeper. Enigszins gehinderd door de verdediger schoot Hulusi op doel, maar de doelman van Berkum kon de bal tegenhouden. In de 17e minuut een aanval van Berkum. Spits Jeroen van Brummen draait goed weg bij zijn directe tegenstander en met een beheerste schuiver bracht hij de 1-0 op het scorebord. Helaas wist Berkum vlak voor rust nogmaals te scoren. Balverlies van Hulzense Boys leidde een aanval over links in. De voorzet belandde op het hoofd van Johnsen Bacuna en hij liet met zijn kopbal doelman Roy van der Heiden kansloos, 2-0.

De tweede helft nam de thuisclub uit Zwolle opnieuw het initiatief. Hulzense Boys werd teruggedrongen, maar probeerde in balbezit ook zeker mee te voetballen. Helaas was het team soms wat onnauwkeurig in de passing, waardoor Berkum gemakkelijk overeind bleef. Zelf creeërde het enkele goede mogelijkheden, maar echt grote uitgespeelde kansen niet. Tien minuten voor tijd viel de definitieve beslissing. Een bal in het strafschopgebied kwam uiterst ongelukkig tegen de hand van een verdediger van de ploeg uit Hulsen. De scheidsrechter oordeelde dat het een strafschop was, welke fraai werd binnengeschoten door Marc van der Meulen. Het valt Hulzense Boys te prijzen dat de ploeg bleef strijden voor elke meter. De ploeg werd hiervoor beloond, omdat goed doorzetten leidde tot een te korte terugspeelbal. Wilmar Nieuwenhuis wist wel raad met dit buitenkansje en hij bracht de 3-1 op het scorebord. In de slotseconde wist Berkum via Frank Hoolsema de eindstand op 4-1 te bepalen. Een terechte overwinning voor Berkum, wat door deze overwinning de periodetitel in de wacht sleepte. Hulzense Boys heeft gevochten voor wat het waard was, speelde af en toe best aardig, maar dat was onvoldoende om Berkum aan het wankelen te brengen.

Na afloop van de wedstrijd maakte Remco Velnaar bekend per direct te stoppen met voetballen in het eerste elftal. Een langdurige en slepende knieblessure heeft hem gedwongen deze zeer vervelende beslissing te moeten maken. Na zestien seizoenen in het eerste van Hulzense Boys te hebben gespeeld komt er dus een einde aan de carrière van deze fantastische speler en echte clubman. Uiteraard zal Remco dit seizoen bij het eerste betrokken blijven. Volgende week speelt Hulzense Boys opnieuw een uitwedstrijd. Het gaat dan op bezoek in Vriezenveen waar het de streekderby tegen DETO speelt. De wedstrijd op sportpark Het Midden begint om 14:45 en staat onder leiding van dhr. Smit.

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor