Hulzense Boys verliest en degradeert naar de tweede klasse

Op een zonovergoten Sportpark De Bosrand in Vroomshoop speelde Hulzense Boys zaterdag 6 mei de uitwedstrijd tegen Vroomshoopse Boys. De wedstrijd in Hulsen eindigde in een terechte 0-2 overwinning voor de mannen uit het kanaaldorp. De opdracht voor Hulzense Boys was duidelijk: winnen. Bij elke andere uitslag zou de ploeg sowieso rechtstreeks gedegradeerd zijn. Bij winst was het afhankelijk van de uitslag bij Deto.

In het begin van de wedstrijd was het aftasten van beide kanten, met daarbij een licht overwicht voor de thuisploeg. Van echt goed voetbal was van beide kanten nog geen sprake en grote kansen bleven dan ook uit. De eerste mogelijkheid was voor Menno Kamphuis. Een voorzet werd door hem vanaf de rand van het strafschopgebied ingekopt, maar verdween naast het doel van Vroomshoopse Boys. Wat later had deze ploeg een mogelijkheid met een kopbal uit een vrije trap, maar ook deze bal verdween naast het doel. Omdat er verder weinig mogelijkheden vielen te noteren was de ruststand dan ook 0-0.

De eerste vijf minuten na rust was er voor de neutrale toeschouwer al meer te genieten dan de eerste vijfenveertig. Het eerste gevaar was een schot van Ton Kunst namens Vroomshoopse Boys, maar zijn inzet was te zacht om het doelman René Kamphuis moeilijk te maken. In de tegenstoot had de goed spelende Tomas te Wierik een prima bal op Menno Kamphuis in huis. Menno wilde schieten, maar een verdediger van de thuisploeg kon de bal net voor Menno wegwerken. Direct daarna schoot Ton Kunst een bal voorlangs. Daarna was het weer Hulzense Boys wat gevaarlijk uitbrak, toen Peter Stiekema bij een diepe bal van Jorn Hegeman zijn tegenstander eruit liep, maar de pass van Peter op Menno kon nog net door een verdediger worden onderschept. De grootste kans was echter voor Vroomshoopse Boys, maar de bal belandde op de buitenkant van de paal. Zo waren de eerste tien minuten na rust sprankelend, waarna rust even terugkeerde. Beide ploegen gingen op zoek naar een voorsprong. Een corner van Vroomshoopse Boys werd in twee instanties ingekopt en was doelman René al gepasseerd, maar gelukkig stond Marcel van Gaal op de goede plek en kon de bal op de doellijn wegwerken. De goed spelende Marcel lijkt een patent te hebben op dit soort situaties, want hij heeft dit seizoen wel vaker een bal van de doellijn gehaald. Toch kwamen de blauwhemden op voorsprong. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door Thomas Smedema ingeschoten, 1-0. Toen even later Ton Kunst de bal van grote afstand in het doel schoot was de wedstrijd in feite beslist, 2-0. Hulzense Boys probeerde het nog wel, zo schoot Machiel van Keulen nog over en kon Menno Kamphuis een voorzet van Malke Gecer net niet genoeg richting meegeven, maar het bracht geen verandering meer in de stand. Toen Jos Hutten in de laatste minuut ook nog de 3-0 maakte was het helemaal beslist.

Door deze 3-0 nederlaag is Hulzense Boys officieel gedegradeerd. Hierdoor komt het voetbal in de eerste klasse na een seizoen tot een einde. Volgende week speelt Hulzense Boys  nog thuis tegen Dos’37 uit Vriezenveen. De wedstrijd eerder dit seizoen, in Vriezenveen, eindigde in een 4-3 overwinning voor Dos’37. De wedstrijd op Sporpark Smidserve begint om 14:30 en staat onder leiding van dhr. Besselsen.