Hulzense Boys verliest in Doorwerth

Zaterdag 8 oktober stond voor Hulzense Boys de verre uitwedstrijd naar Doorwerth op het programma. Hier moest de ploeg aantreden tegen medepromovendus Duno. Deze ploeg is al meerdere jaren achter elkaar kampioen geworden en daardoor bezig met een enorme opmars. Ook dit seizoen hoopt de ploeg weer mee te doen om de prijzen. Het heeft daarvoor ook dit jaar weer de nodig kwaliteit aangetrokken in de vorm van spelers met de nodige ervaring op een hoger niveau.

Toch was het Hulzense Boys wat brutaal aan de wedstrijd begon. Het zocht de aanval en na twee minuten belandde de bal voor de voeten van Peter Stiekema. Hij gaf een subtiel steekpassje op Menno Kamphuis, die de bal langs de doelman van Duno kon tikken en zo de 0-1 op het scorebord bracht. Vlak daarna was de ploeg dicht bij de verdubbeling van de score. Een corner van Martijn Rohaan belandde bij Machiel van Keulen, maar hij kon de bal onvoldoende richting geven. Daarna was het Duno dat meer balbezit had en de ploeg liet zien veel individuele kwaliteiten in huis te hebben. Hulzense Boys speelde echter als een team, vocht voor elkaar en gaf niet veel weg. Het was ook dicht bij de 0-2. Peter Stiekema onderschepte een bal en gaf deze prima op Menno Kamphuis. Menno zag de keeper ver voor de goal staan, maar zijn lob belandde helaas op de bovenkant van de lat. Vlak daarna was Duno dicht bij de gelijkmaker, maar keeper Dennis Wijnberg hield de ploeg met een katachtige reactie van de gelijkmaker af. Toch was het Duno wat even later wel scoorde. Een voorzet werd prima ingekopt door spits Shapoul Ali. Vele mensen dachten dat dit ook de ruststand zouden worden, maar daar dachten ze bij Hulzense Boys toch anders over. Maikel Velt veroverde middels een goede sliding de bal en hij zag Menno Kamphuis diep gaan. Met een heerlijke pass, die net achter verdediger Purrel Frankel viel, zette hij Menno alleen voor de keeper. Menno bleef koel en schoof de bal keurig in de verre hoek, 1-2.

In de rust bracht Duno met Anass Aamri een nieuwe speler binnen de lijnen, iets naar wat later zou blijken het verschil in deze wedstrijd bleek. Hij nam zijn ploeg namelijk bij de hand en zette voor Duno de lijnen uit. Uit een aanval kwam de bal op de rand van het strafschopgebied. Daar was het middenvelder Ryan Bouwmeester die de bal binnenschoot, 2-2. Hulzense Boys bleef daarna voetballen en had ook weer op voorsprong kunnen komen. Menno Kamphuis wist echter niet zijn derde treffer van de middag te maken. Vlak daarna viel alsnog een doelpunt, alleen dan aan de kant van Duno. Het was Shapoul Ali die de 3-2 op het niet aanwezige scorebord zette. Uiteindelijk wist Duno nog uit te lopen naar 5-2 middels doelpunten van Rick Timmer en Faisal Kaouass. Hulzense Boys verloor daarmee dus ook haar zesde wedstrijd. Een nederlaag die gezien het spelersbudget van Duno en de individuele kwaliteiten zeker geen schande is. Hulzense Boys liet zien dat het, als het als een team speelt en keihard werkt, ook een heel behoorlijk team heeft. De ploeg kreeg de complimenten van tegenstander Duno Doorwerth, maar helaas levert dat geen punten op.

Hopelijk kan Hulzense Boys volgende week, thuis tegen De Esch, de eerste driepunter dit seizoen bijschrijven. Als dat mogelijk is, dan is er ook direct weer aansluiting met de ploegen daarboven. De wedstrijd op Sportpark Smidserve begint om 14:30 en staat onder leiding van dhr. Wijma.

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsoren