Hulzense Boys verliest in IJsselmuiden

Zaterdag 21 oktober moest Hulzense Boys naar IJsselmuiden om het daar op te nemen tegen IJVV. Op voorhand een lastige tegenstander, gezien het feit dat deze ploeg bovenin de ranglijst te vinden is. Eenmaal aangekomen in IJsselmuiden bleek het veld ook behoorlijk nat en dus zwaar te zijn. In die wetenschap wist de ploeg dus dat het een zware wedstrijd zou worden. Bovendien moest trainer Bram Freie enkele wijzigingen doorvoeren ten opzichte van de afgelopen weken, omdat er een vijftal spelers door blessures moesten afhaken.
In de eerste minuten van de wedstrijd nam de thuisploeg het initiatief en werd de aanval gezocht. Verder dan een corner kwam het echter niet en gaandeweg de eerste helft nam Hulzense Boys de regie over. De ploeg uit Hulsen won de meeste duels en kreeg enkele corners mee. Uit een van deze corners was Machiel van Keulen dicht bij de openingstreffer, maar zijn kopbal werd op de doellijn gekeerd door doelman Fix van IJVV. Na een nieuwe corner kwam de bal voor de voeten van spits Marco ten Bolscher. Op het moment dat hij wilde schieten werd hij echter aangetikt, zodat scheidsrechter Kaya niets anders kon dan gedecideerd naar de stip wijzen. De toegekende strafschop werd feilloos ingeschoten door Jorg Roetgerink, die daarmee zijn seizoenstotaal op drie bracht. In de laatste minuten van de eerste helft drong IJVV weer wat aan, maar kansen werden er niet gecreëerd, waardoor er met 0-1 gerust zou worden. In de rust bleek dat Jorg Roetgerink niet verder kon, hij had aan het einde van de eerste helft zijn knie verdraaid en dat bleek teveel hinder te geven om verder te kunnen.
Met Jeff Bovelander als vervanger van Jorg werd de tweede helft gestart. IJVV ging op jacht naar de gelijkmaker en Hulzense Boys wilde de voorsprong behouden en mogelijk zelfs uitbreiden. Het spel golfde daarbij op en neer. Hicham Ziyech van IJVV probeerde met een afstandsschot doelman Patrick Loohuis te verrassen, maar zijn poging belandde naast het doel. Even later stond de lat een gelijkmaker in de weg, toen een vrije trap van de Velde namens IJVV de lat raakte. Ook Hulzense Boys kreeg een grote kans. Een goede bal van André Enserink leverde een sprintduel tussen Danny Schoenmaker en een IJVV’er op. Danny kapte de bal op de rand van het strafschopgebied af en legde deze breed op de inlopende Jasper de Jong. Het schot van Jasper verdween echter net naast het doel. Vlak daarna was Ties ten Berge gevaarlijk, maar zijn schot verdween in het zijnet. Bij zijn schot viel Ties echter ongelukkig, waardoor zijn schouder uit de kom schoot en, zo bleek later, enkele pezen gescheurd zijn. Opnieuw een blessure en de wet van Murphy lijkt zo wel een beetje van toepassing op Hulzense Boys. De druiven voor Hulzense Boys waren helemaal zuur toen vlak daarna een goede aanval van IJVV de gelijkmaker via Pruim opleverde, 1-1. Een minuut later had de stand op het scorebord alweer anders kunnen zijn. Een goede voorzet van Marco ten Bolscher op Danny Schoenmaker kon door laatstgenoemde net niet ingetikt worden. Aan de andere kant was het daarna wel raak. Een vrije bal werd ingebracht en aanvaller Kardag gaf zijn tegenstander een klein duwtje en stond daardoor volledig vrij om de 2-1 binnen te koppen. Hulzense Boys probeerde het daarna wel, maar gescoord werd er niet meer, zodat de 3 punten in IJsselmuiden bleven.
Wederom dus een kleine nederlaag voor Hulzense Boys. De ploeg is op de eerste wedstrijd tegen Den Ham na geen enkele keer de mindere geweest. Toch blijft de ploeg op 1 punt steken. Volgende week thuis tegen WVF heeft het opnieuw de kans om de eerste 3 punten bij te schrijven. De wedstrijd op sportpark Smidserve begint om 14:30.

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor