Hulzense Boys verliest in Oldenzaal

Zaterdag 12 september stond in Oldenzaal de topper tussen De Esch en Hulzense Boys op het programma. Een wedstrijd tussen twee ploegen die eigenlijk het hele seizoen al in het bovenste gedeelte van de tweede klasse H terug te vinden zijn. De eerste wedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning voor de roodhemden.

In het begin van de wedstrijd was het voor beide ploegen even aftasten. De ploeg uit Hulsen zette echter op de juiste momenten goed druk en liet de thuisploeg niet in de wedstrijd komen. In deze fase had Hulzense Boys ook een licht overwicht en de eerste kans was dan ook voor deze ploeg. Een inspeelbal om Menno Kamphuis bracht hem oog in oog met de keeper van De Esch. Menno wilde de keeper omspelen, maar op het gladde veld gleed hij uit en daardoor kon de doelman uit Oldenzaal de bal eenvoudig oprapen. Een fel strijdend Hulzense Boys voelde dat er wat te halen was en ging op zoek naar de voorsprong. Een foutieve breedtebal van de thuisploeg bracht de bal bij Tim van der Zande, maar zijn schot ging een meter langs de verkeerde kant van de paal. Doordat er verder weinig kansen te noteren vielen en dus ook geen doelpunten, werd er met een 0-0 ruststand het kleedlokaal opgezocht.

De vijftien minuten onderbreking had De Esch blijkbaar goed gedaan, want de ploeg begon goed aan de tweede helft. Beter dan Hulzense Boys en daarom stond deze ploeg in de eerste fase na de rust ook wat onder druk. In de 63e minuut kwam de bal voor de voeten van spit Vehof. Hij draaide tussen enkele spelers van Hulzense Boys en werd hierbij aangetikt, wat resulteerde in een penalty. Doelman Roy van der Heiden koos de goede hoek, maar de penalty van aanvoerder Bart Benneker was hem uiteindelijk net te machtig, waardoor de thuisploeg op een 1-0 voorsprong kwam. Nog geen man overboord natuurlijk, maar wel zaak om de achterstand om te buigen. Met het inbrengen van Mark Bouwhuis en Kevin Bokdam en het doorschuiven van spelers richting de aanval, probeerde trainer Jurgen Kok wat te forceren. Bijna leidde dit tot de gelijkmaker, maar een schot van Menno Kamphuis verdween een half metertje over de lat. Hulzense Boys speelde in die fase nog maar met 2 verdedigers, had daardoor veel druk, maar weinig grote kansen. Doordat de ploeg zo aanvallend speelde kreeg De Esch ook twee kansen om de voorsprong te vergroten. Een kans voor aanvaller Elbersen, oog in oog met keeper van der Heiden, werd door de doelman goed tegengehouden en een kans voor Agterbos verdween hoge over het doel. Zo bleef de 1-0 stand op het niet-aanwezige scorebord staan en na meerdere minuten blessuretijd bleek dit ook de eindstand te zijn. Helaas een nederlaag in een wedstrijd waarin beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd waren. Hulzense Boys had het betere van het spel in de eerste helft, De Esch in de tweede. Beide ploegen gaven weinig weg en kansen waren dus schaars. Toch trok de ploeg uit Oldenzaal helaas aan het langste eind.

Volgende week speelt Hulzense Boys opnieuw een wedstrijd tegen een ploeg die bovenin de ranglijst te vinden is. Tegenstander is dan IJVV uit IJsselmuiden. De wedstrijd in IJsselmuiden leverde naast een 0-2 overwinning ook de periodetitel op. Zaak om de focus nu op deze wedstrijd te leggen en drie punten te pakken. Gezien de kleine verschillen in de top van de ranglijst en het feit dat er meerdere ploegen bovenin tegen elkaar spelen, houdt in dat de winnaar van de wedstrijd goede zaken op de ranglijst doet. De wedstrijd op Sportpark Smidserve begint om 14:30 en staat onder leiding van dhr. Drenth.

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor