Hulzense Boys verliest laatste wedstrijd ruim

Vandaag stond in klasse 2H de wedstrijd tussen ASC ’62 en Hulzense Boys op het programma. Voor aanvang stond Hulzense Boys op de 5e positie. ASC stond met twee punten minder op de 6e positie. Beide ploegen zouden nog vierde kunnen eindigen als Enter Vooruit punten zou morsen. Het werd vandaag een mooi duel tussen twee directe concurrenten.

Hulzense Boys begon zeer sterk aan de wedstrijd op het door de regen op sommige plekken zeer gladde en natte veld. Reeds na 10 minuten  was Gregor van de Zande die namens de mannen uit Hulsen scoorde. Het rondspelen van de bal ging niet goed in de verdediging van ASC, Gregor onderschepte de bal en schepte deze vervolgens over de keeper in het doel    0-1. Hulzense Boys kreeg kansen op de 0-2, maar was onfortuinlijk en slordig in de afronding. Na een kwartier spelen gebeurde er wat opmerkelijks. De scheidsrechter blesseerde zich en kon niet verder, wedstrijd gestaakt. Een nieuwe scheidsrechter moest komen om het restant van de wedstrijd te fluiten. Hierdoor lag de wedstrijd zo’n 25 minuten stil. Uiteindelijk werd de wedstrijd door de nieuwe scheidsrechter hervat. Hulzense Boys bleef de betere ploeg. Een aanval over links via Tim v.d. Zande kwam voor, overstapje van broer Gregor zette Gijs Meijerink vrij voor het doel. Gijs wilde de bal netjes in de benedenhoek plaatsen, maar dit werd door de keeper doorzien en zo bleef het 0-1. Plotseling, uit het niets, scoorde  ASC in de 39e minuut. Een diepe bal op de spits van ASC, die duidelijk buitenspel liep. De vlag van de grensrechter ging ook omhoog maar de scheidsrechter dacht het anders te zien en liet doorspelen waarna de spits vrij voor Lars Oude Luttikhuis gemakkelijk de 1-1 kon laten aantekenen. Dit leek ook de ruststand te worden, maar de leidsman liet lang doorspelen. Niet goed ingrijpen in de verdediging van Hulzense leverde alsnog de 2-1 ruststand op.

Na rust weer een aanvallend Hulzense Boys. Maar bij een uitval van ASC wilde Marijn Mondeel de bal terug spelen op Lars Oude Luttikhuis. Door het natte veld bleef de bal echter liggen en kon  Piet de Jong gemakkelijk de 3-1 maken. Hulzense Boys bleef de aanval zoeken want wilde graag met de drie punten naar huis. Aanval over rechts, Kevin Bokdam werd de diepte ingestuurd en zijn  afgemeten voorzet kon door  Peter Stiekema  netjes worden ingetikt, 3-2. Er was nog een sprankje hoop op meer voor de mannen uit Hulsen. Piet de Jong, die vandaag zijn laatste wedstrijd speelde voor ASC was er nog niet klaar mee. Ook het vierde doelpunt voor zijn club was aan hem besteed. In de 80e minuut maakte hij er 4-2 van. De wedstrijd was gespeeld voor Hulzense Boys en ASC scoorde nog eenmaal. A-junior Rick van Vaassen mocht invallen en scoorde de 5-2. Een ruime overwinning voor ASC op Hulzense Boys.

Bij Hulzense Boys werd  afscheid genomen van twee  spelers. Keeper Lars oude Luttikhuis stopt na 7 jaren trouwe dienst. Hij was een zeer betrouwbare keeper die vele botbreuken heeft gehad. Toch kwam hij altijd terug en hem opvolgen zal niet gemakkelijk worden. Ook veldspeler Marco Aaltink houdt het voor gezien bij het eerste elftal en gaat volgend seizoen op een lager niveau voetballen. Beide spelers kregen nog een mooie publiekswissel en een praatje voor hen werd ook niet vergeten.

Door de drie punten neemt ASC de vijfde plek van Hulzense Boys over. Hulzense Boys eindigt zo op de 6e plek in deze competitie. Voor beide ploegen is het seizoen voorbij, want periodetitels werden niet behaald en de nacompetitie voor promotie is daarmee verkeken.