Hulzense Boys verliest onnodig van v.v. Dieren

Zaterdag 19 september stond voor Hulzense Boys de 3e competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. De eerste 2 wedstrijden hadden een overwinning opgeleverd en dus stapte de ploeg vol vertrouwen de bus in richting Dieren, om daar aan te treden tegen de plaatselijke voetbalvereniging.
De eerste minuten van de wedstrijd begon de ploeg stroef tegen de fysiek sterke ploeg uit Gelderland. Dieren had een kwartier lang een optisch overwicht, zonder daarbij gevaarlijk te worden. Maar na dat eerste kwartier kwam Hulzense Boys beter in de wedstrijd en nam het initiatief over. Op de juiste momenten werd er goed druk gezet, de verdediging stond goed en combinaties verliepen vlotter. Een van die combinaties kwam via Gregor van der Zande bij Maikel Velt. Zijn voorzet viel achter de laatste verdediger van Dieren en kwam voor de voeten van Wilmar Nieuwenhuis. Zijn schot ging echter net naast goal, waardoor de stand 0-0 bleef. Was de bal tussen de palen beland, dan had dit nog geen verandering op het scorebord teweeg gebracht, aangezien deze niet aanwezig was op het complex van v.v. Dieren. Later in de wedstrijd leidde een goede aanval tot een steekpass op Gregor van der Zande, maar op het moment dat hij wilde uithalen kon een verdediger van de thuisploeg hem nog net van het scoren afhouden. Ook een vrije trap van Gregor werd nog net aangeraakt door de muur, waardoor de keeper de bal kon vangen en beide teams gingen rusten met een 0-0 stand.

In de tweede helft was het Hulzense Boys wat het initiatief bleef houden en op zoek ging naar de voorsprong. Een prima aanval over de rechterkant zorgde ervoor dat Hulusi Yilmaz een voorzet kon afleveren. Zijn voorzet belandde echter op de bovenkant van de lat en verdween zo over de achterlijn. Wat later kwam Hulusi weer goed door over de rechterkant, maar zijn voorzet kon dit keer weggewerkt worden door de verdediging van de thuisploeg. Hulzense Boys was in deze fase duidelijk de bovenliggende partij en het was wachten op de voorsprong. Deze leek er ook te komen, want een prima voorzet van Gregor van der Zande kwam bij Wilmar Nieuwenhuis. Wilmar leverde een stijlvolle snoekduik af, maar helaas verdween zijn kopbal net naast de goal. Om de aanvallende intenties kracht bij te zetten bracht trainer Jurgen Kok aanvaller Menno Kamphuis, terug van een blessure opgelopen in de voorbereiding, in het veld. Al snel leverde dit gevaar op. Goed doorzetten van Gregor van der Zande bracht de bal bij Martijn Rohaan. Deze kapte de bal af en legde de bal terug op Menno. Helaas ging zijn bal enkele centimeters langs de verkeerde kant van de paal. Na deze aanvallen en kansen kwam Dieren wat beter in de wedstrijd. Zou een oude voetbalwet dan in werking treden? Een aanvaller van Dieren maakte een actie in het strafschopgebied van Hulzense Boys. Hierbij werd hij onreglementair gestopt, waardoor scheidsrechter Kaya naar de strafschopstip wees. Bas Peters wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de bal hard via de onderkant van de lat in de goal en de 1-0 was een feit. Een domper voor de ploeg uit Hulsen en tevens het sein om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Maar al snel viel ook de 2-0. Een doeltrap leverde een duel rond de middellijn op. Niek van Asselt, speler van Dieren, besloot de bal met een flinke poeier op te ruimen. Zijn vuurpijl ging richting de goal en gehinderd door de zon was die te machtig voor doelman Roy van der Heiden. Daarna probeerde Hulzense Boys het nog wel en was Jorg Roetgerink nog dicht bij een doelpunt, maar zijn kopbal ging net voorlangs. Ook Dieren kreeg nog een kans, maar gescoord werd er niet meer. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een 2-0 overwinning voor Dieren.
Al met al een onverdiende en zeer onnodige nederlaag voor Hulzense Boys. Zaterdag 26 september krijgt de ploeg in de thuiswedstrijd tegen Den Ham de kans om zich te revancheren. De wedstrijd begint om 14:30 op Sportpark Smidserve en staat onder leiding van dhr. Kok.

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor