Hulzense Boys verliest openingswedstrijd van KHC

Zaterdag 24 september stond voor Hulzense Boys de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen op het programma. Tegenstander was KHC uit Kampen, een ploeg die al jarenlang in de eerste klasse bivakkeert. Voor Hulzense Boys is dit het tweede seizoen uit de clubgeschiedenis dat het actief is in de eerste klasse. De eerste keer degradeerde men direct weer naar de tweede klasse. Dat hoopt men in Hulsen natuurlijk dit keer te voorkomen.
De eerste minuten van de wedstrijd zijn voor KHC. De ploeg is dreigend en dat resulteert al vroeg in twee corners, die niets opleveren. Hulzense Boys kruipt daarna wat uit haar schulp en krijgt de eerste echte kans van de wedstrijd. Een vrije trap van Danny Schoenmaker wordt door Menno Kamphuis knap op doel geschoten, maar de keeper redt. Even later is een voorzet van Kevin Ruiterkamp gevaarlijk, maar deze kan door een verdediger net voor de voeten van Menno weggegleden worden. Ook KHC is dicht bij een doelpunt, maar een schot verdwijnt net naast. Na ongeveer 25 minuten spelen is het eerste competitiedoelpunt van dit seizoen een feit. Een afvallende bal wordt door Casper van der Veen vanaf 20 meter fantastisch in de verre hoek geschoten. Een prachtige volley die de keeper waarschijnlijk alleen maar heeft gehoord, 1-0. Daarna golft het spel heen en weer, maar is het aan doelman Patrick Loohuis te danken dat beide ploegen met 1-0 gaan rusten. Eerst redt hij ternauwernood op een gevaarlijke vrije trap en vervolgens keert hij een schot van dichtbij.

In de tweede helft zien de supporters opnieuw een open wedstrijd. Wel is het KHC dat wat meer aan gaat dringen. Toch is het Hulzense Boys dat dicht bij een doelpunt is, maar het schot van Kevin Ruiterkamp gaat net langs de verkeerde kant van de paal. Vervolgens is het Patrick die met een knappe reflex KHC van het scoren afhoudt. Helaas is het uitstel van executie, want vijf minuten later is het alsnog raak. Een-op-een met Patrick weet Boaz Smits van KHC de bal over Patrick in het doel te werken, 1-1. Daarna wordt er aan beide kanten enkele keren gewisseld. De roodhemden van trainer Erik Zandstra lijken even daarna op voorsprong te komen. Een mooie aanval brengt de bal van Frank Gerritsen Mulkes bij Sander Kamphuis. Met een fraai steekballetje zet Sander linksback Danny Schoenmaker alleen voor de doelman. Danny schiet de bal vervolgens via de binnenkant van de paal binnen. Een mooi doelpunt, maar helaas geen andere stand op het scorebord. De grensrechter van KHC vlagt voor buitenspel. We moeten de beelden nog terugkijken om te zien of dit het geval was, maar alle supporters waren het met elkaar eens, het leek zeker geen buitenspel. Afijn, doorvoetballen dus. Daarna lijkt Lars Bove de bal in te tikken, maar zijn inzet van dichtbij gaat net naast. Toch komt er in de aanval daarna wel een andere stand op het scorebord, maar niet zoals de supporters uit Hulsen gehoopt hadden. Bij een diepe bal glijden twee spelers van Hulzense Boys uit. De aanvaller van KHC weet te profiteren en trekt de bal terug op de inlopende Boaz Smits, die eenvoudig de 1-2 binnen kan tikken. Vlak daarna wordt het ook nog 1-3, doordat Burak Alp de bal strak in de hoek schiet. Als de prima leidende scheidsrechter Kiremit daarna affluit is de nederlaag helaas een feit. Helaas dus geen punten voor Hulzense Boys. De wedstrijd golfde op en neer, waarbij gezegd moet worden dat KHC zeker de beter kansen kreeg.

Volgende week speelt Hulzense Boys een uitwedstrijd tegen het sterke SVZW uit Wierden. Hopelijk kunnen de roodhemden dan wel hun eerste punt(en) van dit seizoen pakken. De wedstrijd in Wierden begint om 14:45 en staat onder leiding van dhr. Braaksma.

  • Hoofdsponsor

  • Subsponsor